Richard en Floortje Schot in de nieuwe cafetaria Voorhoutse Friet. | Tekst en foto: Esther Luijk
Richard en Floortje Schot in de nieuwe cafetaria Voorhoutse Friet. | Tekst en foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

Cafetaria Voorhoutse Friet opent deuren

Voorhout n Sinds een week is Voorhout een cafetaria rijker. Met de opening van Voorhoutse Friet ging een langgekoesterde droom van eigenaar Richard Schot in vervulling. Samen met zijn vrouw Floortje runt hij de zaak aan het Jacoba van Beierenhof. Richard: "Al van jongs af aan had ik de wens om ooit mijn eigen onderneming te openen."

Toen het stel eenmaal de knoop had doorgehakt om een cafetaria te beginnen, gingen ze op zoek naar een geschikte locatie. Uiteindelijk viel hun oog op het leegstaande pand tussen de bakker en de Albert Heijn. Een flinke klus volgde. "Gelukkig heb ik een heleboel hulp gehad van lokale ondernemers, die ik daar enorm dankbaar voor ben! Het was nog helemaal kaal en leeg, dus het was een hoop werk. Maar daarom heet het ook ondernemen!"

Voorhoutse Friet is veel meer dan een gewone snackbar, volgens Richard. "We zijn een cafetaria van hoge kwaliteit. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige producten. Eerdere werkervaringen hebben mij geleerd dat er veel vraag is naar kwalitatief goede producten, en daar voldoe ik met Voorhoutse Friet, naar mijn mening, zeker aan." Zo heeft de rasechte Voorhouter onder andere loempia's van Fu in het assortiment, volgens eigen zeggen de allerbeste van Leiden. "Mensen komen van de andere kant van het land om de loempia's te eten. Ze konden dus niet ontbreken in de vitrine. Daarnaast maken we ijs met de melk van Willemshoeve hier uit het dorp en gebruiken we in zonnebloem gebakken boerenfriet." Naast de gebruikelijke frisdranken, beschikt Richard ook over de benodigde vergunningen om alcoholische drank te mogen verkopen. "Vooral het Voorhoutse bier is echt een aanrader, voor maar 1,60 euro kan je het al proberen!"


Bij Voorhoutse Friet kunnen klanten echter ook terecht als ze iets anders willen dan een gefrituurde hap. "We verkopen verschillende luxe belegde broodjes, met bijvoorbeeld kaas en worst," vertelt de ondernemer. "Daarnaast maken we iedere dag verschillende daghappen klaar, met aardappels, rijst, pasta, vlees en vis. Ideaal als je bijvoorbeeld alleen bent of geen zin hebt om te koken."

Niet alleen kwalitatief goede producten, maar ook service staat hoog in het vaandel bij Richard en Floortje. "We proberen meer te zijn dan de doorsnee snackbar. Klanten kunnen via Thuisbezorgd.nl bestellen en we bezorgen dan op de fiets bij de mensen thuis. We hebben de zaak zo ingericht dat klanten hier ook graag nog even blijven hangen. Ze kunnen een gokje wagen of sport volgen op de grote televisie. We doen er alles aan om het de mensen naar hun zin te maken."

Meer informatie en acties zijn te vinden op de Facebookpagina van Voorhoutse Friet en binnenkort op www.voorhoutsefriet.nl.