Meester Vladimir Mosjenko uit Levice (Slowakije) geeft een les over oud en jong in groep 4 van de Clusterlocatie. | Foto: pr.
Meester Vladimir Mosjenko uit Levice (Slowakije) geeft een les over oud en jong in groep 4 van de Clusterlocatie. | Foto: pr. Foto: pr.

Buitenlandse leraren voor de klas bij de Regenboog

voorhout n Basisschool De Regenboog was vorige week gastheer voor dertien buitenlandse collega's. De leerkrachten uit Slowakije, Spanje, Italië en Polen waren in Nederland voor de officiële afsluiting van het Erasmus+ project.

Het internationale project startte in januari 2015 met een gezamenlijk bezoek aan een school in Italië. De leerkrachten hebben in de projectperiode lessen voor elkaar ontworpen waarbij het thema steeds was: Jong en oud, man en vrouw, verschillend van ras en wel of niet gehandicapt zijn.

Als afsluiting van het project hebben de buitenlandse leerkrachten in de groepen 4 tot en met 8 van de clusterlocatie een themales over dit onderwerp verzorgd. Deze lessen werden gegeven in het Engels. Alle gemaakte en gegeven lessen worden verzameld in een boek. Dit boek wordt verspreid op Nederlandse en Europese scholen. Lees meer op www.deteylinger.nl.


Groep 7 doet auditie

Sassenheim n Groep 7 van basisschool de Rank doet mee aan de muzikale wedstrijd 'Meer muziek in de klas'.

'Meer muziek in de klas' wil structureel muziekonderwijs op scholen stimuleren en organiseert elk jaar een wedstrijd voor basisschoolgroepen 5, 6 en 7. In totaal 150 klassen stuurden een filmpje van een muzikale act in. Groep 7 van de Rank is er daar een van en zij zijn geselecteerd voor de audities voor de provincie Zuid-Holland. Tijdens de auditie op vrijdag 16 juni in Dordrecht gaan de klassen de strijd met elkaar aan binnen hun eigen provincie. Per provincie gaan drie klassen door naar het nieuwe familieprogramma 'Lang Leve de Muziek Show', dat vanaf het najaar elke zaterdagavond op NPO Zapp te zien is. De twaalf winnaars van de shows krijgen de ultieme hoofdprijs: met de allergrootste schoolband optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017.