Sanne Dijkstra is haar tegenstanders te snel af. | Foto: pr.
Sanne Dijkstra is haar tegenstanders te snel af. | Foto: pr. Foto: pr.

Hockeydames naar gelijkspel

Voorhout n Na de belangrijke winst tegen Saxenburg hadden de dames uit Voorhout zich vellig gespeeld in de 3e klasse. De wedstrijd tegen de nummer 5 Pijnacker werd deze zondag in tropische temperatuur een slijtageslag, waar Voorhout een gelijkspel uit het vuur sleepte.

Bij 27 graden en een strak blauwe lucht moesten de teams uit Voorhout en Pijnacker de voorlaatste wedstrijd in de competitie afronden. Voorhout had maar een wisselspeelster en het beloofde een zware middag te worden. Er werd besloten om in 4 kwarten te spelen in verband met de hitte.

bovenliggende partij

Het team uit Voorhout begon goed aan de wedstrijd en in het eerste kwart waren zij de bovenliggende partij. Met goed georganiseerd hockey werd de tegenstander vaak in de verdediging gedrukt. Na de drinkpauze kwam Pijnacker wat beter in spel en het werd een gelijk opgaande wedstrijd zonder al te veel kansen. Bij rust was de stand 0-0.

Het begin van de tweede helft gaf hetzelfde beeld. Maar na tien minuten opende Voorhout de score. Sanne Dijkstra kwam vanaf links de cirkel in en rondde bekwaam af. De dames uit Pijnacker verhoogden het tempo en kregen de overhand in de wedstrijd. Door goed te verdedigen en goed keeperswerk bleef het lang 1-0. Het te kort aan wissels aan de kant van Voorhout begon op te spelen en de tank begon bij veel speelsters leeg te raken. Pijnacker kreeg veel kansen, maar miste telkens het doel. Tot aan de laatste minuut. Pijnacker kreeg nog een laatste strafcorner en deze werd met een tip-in benut (1-1).

Op karakter haalde de dames uit Voorhout het punt binnen. Aankomend weekend gaan ze naar de nummer laatst, FIT, om nog een paar punten te pakken om zo nog sterk in de middenmoot te eindigen.


Valse start door brandblusser

Sassenheim n De snelheid die Niels Langeveld afgelopen weekend in de kwalificatie van de TCR Germany op de Oostenrijkse Red Bull Ring liet zien, werd niet beloond met een goede startpositie. Toen voor aanvang van de tweede sessie zijn brandblusser afging kon hij niet meer rijden en moest hij als gevolg daarvan beide races vanaf de 40e startplek beginnen.

In de eerste race wist Langeveld zijn Audi RS3 LMS langs 28 concurrenten te sturen en werd hij dankzij een 'Magic race' tot ieders verbazing twaalfde. In de tweede race leek dit scenario zich te herhalen, maar een tik van een andere rijder beschadigde zijn stuurbekrachtiging, waardoor Langeveld deze race niet kon finishen. De coureur was teleurgesteld, maar zag toch het positieve in: "We hebben een goede set-up gevonden en in de eerste race gezien dat ik met de snelste rijders in de TCR Germany mee kan. Natuurlijk heb ik pech gehad, maar soms gaat dat nu eenmaal zo, het heeft geen zin om bij de pakken neer te zitten. Ik heb er veel vertrouwen in dat we er het volgende event op Oschersleben weer helemaal klaar voor zijn en wil daar voor een podiumplek strijden."


Sterk regiokampioenschap Columbiaan

Voorhout n Zeventien zwemmers van de Columbiaan deden zaterdag 10 en zondag 11 juni mee met de regio minioren kampioenschappen in Dordrecht.

De Regio west is de sterkste regio van Nederland. De Columbiaan-zwemmers konden goed meekomen in deze strijd. Vele persoonlijke records (pr's) sneuvelden en scherpe tijden werden weer verbeterd. Dobbe Kruit was de verrassing van het weekend, hij zwom op al zijn zes afstanden grote pr's en zwom zich meerdere malen de top 10 binnen. Zijn clubmaatjes en leeftijdsgenoten Conor Baker (tweede plaats op de 100vrij en tweede op de 4x50m wisselslag), Onno Roeleveld, Casper Hoogervorst (eerste plaats op de 400vrij en tweede op de 4x50m wissel), zwommen allemaal mooie races en eindigde allen bij de top van het veld.

Kimberly Ruiter werd tweede op zowel de 100vrij als de 4x50m wissel. Gioia Remkes en Sabine Looden waren de andere leeftijdsgenoten die eveneens goed gezwommen hebben. Sophie Adriaanse en Charlene Ruiter waren aardig aan elkaar gewaagd. Ze mochten starten op alle afstanden en estafettes. Ook hier kwamen mooie tijden op de klokken en een paar top 10 noteringen. Andere deelnemers waren Lucas van Peenen, Gwem Hermans, James Lawton, Twan Hoogervorst, Jaimy Kenworthy en Boele Böhm.

De zwemmers van de Columbiaan gaan zich nu opmaken voor de jaargangfinales, de afsluiting van het seizoen.

De eerste plaats voor Casper Hoogervorst. | Foto: pr.