Onder mooie omstandigheden werd op zondag de Elsgeestercross verreden. | Foto: pr.
Onder mooie omstandigheden werd op zondag de Elsgeestercross verreden. | Foto: pr. Foto: pr.

Paardencross Voorruiters opnieuw een succes

Voorhout n Met zomerse temperaturen op de teller werd op zondag 11 juni de jaarlijkse paardencross bij rijvereniging Voorruiters gereden. Aan deze zevende paardencross deden maar liefst 67 combinaties mee.

De deelnemers waren onderverdeeld in de categorieën: pony's laag, pony's hoog, paarden laag en paarden hoog. Voor de organisatie was de uitdaging des te groot omdat er twee starts per combinatie waren ingeroosterd. Hierdoor waren er dit jaar maar liefst 134 starts.

Winnaars

In de diverse categorieën, waarin ook deelnemers van andere verenigingen, vielen in sportieve zin de Voorruiters goed in de prijzen. In de categorie pony's laag ging de hoofdprijs naar Isa Warmerdam met Suzanne. Zij wist de familie L'Amie net voor te blijven. Bij de categorie pony's hoog ging hoofdprijs naar Britt van der Meel met haar pony Anyway. Bij de categorie paarden laag ging de hoofdprijs naar Kimberley van Beelen met Frodo. Aan het einde van de dag wist Hannah Warmerdam het resultaat van haar zus Isa net niet te evenaren. Zij werd namens de Voorruiters tweede. De hoofdprijs was voor Lotte Dietz met Golddigger van de Palesteijnruiters. Wethouder Kees van Velzen kon haar verblijden met een mooie paardendeken.


JRT en Open jeugdtoernooi bij STV

Sassenheim n De Sassenheimse Tennisvereniging (STV) organiseert van 3 tot en met 9 juli voor de jeugd weer het JRT* en Open Jeugdtoernooi.

Een aantal wedstrijden wordt al in het weekend ervoor (1 en 2 juli) gespeeld. Er wordt gespeeld in de volgende categorieën: • Groen JE/ME 8 t/m 14 jaar • Geel JE/ME (JRT*) t/m 12 jaar • Geel JE/ME (JRT*) t/m 14 jaar • Geel JE/ME 10 t/m 14 jaar • Geel JE/ME 11 t/m 17 jaar. In de leeftijdsklassen t/m 12 jaar en t/m 14 jaar zijn er punten voor de Nationale Jeugdranglijst te verdienen. Een " * " (1 ster) toernooi is de opstap voor veel jeugdspelers om misschien ooit eens Nederlands kampioen te kunnen worden.

Inschrijven kan voor 23 juni via https://www.toernooi.nl. Of kijk op www.sassenheimsetv.nl voor meer informatie.