Koert Witteman (links op de foto) is een van de deelnemers tijdens het zomeravondconcert. | Foto: pr.
Koert Witteman (links op de foto) is een van de deelnemers tijdens het zomeravondconcert. | Foto: pr. Foto: pr.

Singer-songwriters zingen op het plein tijdens zomeravondconcert

Voorhout n De derde editie van het Singer-songwriter zomeravondconcert is op vrijdag 7 juli van 20.30 tot 23.30 uur op het Kerkplein in Voorhout. De toegang is gratis.

De jury heeft zes lokale talenten geselecteerd voor het concert:

Ties van Kesteren was lange tijd afwezig om zijn muzikale kwaliteiten verder te ontwikkelen. Voor het eerst in vijf jaar treedt hij weer eens op in zijn woonplaats Voorhout.

Sidney Yeo maakt veel muziek en is met 18 jaar al een ware woordkunstenares. Dé ideale combinatie voor een singer-songwriter.

The two piano's, Wouter Mejan en Joris de Vent zijn rasmuzikanten met het hart op de tong, waarbij het publiek mogelijk enige nuance zou willen aanbrengen.

Stan van Haasteren, die al zijn teksten zelf schrijft, heeft al wereldwijd opgetreden op singer-songwriter avonden. Dat hij geinspireerd is door Springsteen, Dylan en Young is in zijn muziek duidelijk hoorbaar.

Koert Witteman, singer-songwriter pur sang, zal net als in 2015 het concert opluisteren met heldere stem en subtiel gitaarspel.

Tot slot staat ook Roskop op het podium, een zeskoppig muziekgezelschap. Hun voorliefde voor akoestische muziek wordt een ware apotheose van het zomeravondconcert.