Leerlingen van de Achtbaan brengen gebak in de Bernardus. | Foto: pr.
Leerlingen van de Achtbaan brengen gebak in de Bernardus. | Foto: pr. Foto: Nico Kuyt

Leerlingen bakken voor bewoners Bernardus

Teylingen n De jeugd van de basisschool De Achtbaan bracht vorige week een heel bijzonder geschenk naar de bewoners van de Bernardus. Zij werden verwend met door de schooljeugd zelf gebakken taarten en cakes. Het was een belofte die tijdens de kindergemeenteraad in april was gedaan. De bewoners lieten de zoetigheden zich goed smaken.

Door Nico Kuyt

In april besloten de kinderraadsleden van de scholen Achtbaan, Startbaan en Regenboog om twee projecten voor ouderen met geld te steunen. Zo ontving zorgcentrum Gerto in Voorhout 1.250 euro voor de aanschaf van een zogeheten braintrainer, een computer speciaal ontwikkeld voor dementerende ouderen.

De resterende 750 euro ging naar de eveneens wat vergeetachtige bewoners van de Bernardus in Sassenheim voor een gezellig dagje naar het strand, want deze ouderen hebben weinig gelegenheid om naar buiten te gaan.

Taarten en cake

De Bernardus kreeg niet helemaal het bedrag dat ze hadden gevraagd, maar tijdens de raadsvergadering zegden sommige jeugdige raadsleden toe om taarten voor de senioren te bakken zodat zij die konden meenemen op hun reisje en zo op de kosten kon worden bespaard. En het bleek geen loze belofte. Afgelopen vrijdag 23 juni stonden de oud-raadsleden in de hal van Bernardus met hun smakelijke kookkunsten, bestaande uit diverse soorten taarten en een cake. In één van de huiskamers werden de lekkernijen aan de bewoners overhandigd en de jeugd werd daarvoor hartelijk bedankt. Het smikkelen voor de bewoners kan beginnen.