Afbeelding
Foto:

Goede sfeer, maar nog te weinig aanbod winkels

Vervolg voorpagina

Voorhout n De deelnemers aan de enquête is ook gevraagd naar hun mening over het winkelaanbod; is het voldoende of mist er iets? De meningen zijn hierover verdeeld, want 47 procent vindt dat er voldoende aanbod is tegenover 47 procent die dat niet vindt. De overige 6 procent had geen mening. Over de vraag of er een goede sfeer hangt in het centrum, zegt 68 procent van wel, 24 procent vindt van niet en 8 procent heeft geen mening.

Over de bereikbaarheid op de fiets meer dan de helft tevreden: 66 procent. Een kwart, 25 procent, vindt juist van niet en 9 procent heeft geen mening. Van de deelnemers die wel eens met de auto naar het dorp komen, zegt 51 procent 'ja' op de vraag of er voldoende parkeergelegenheid is, 34 procent zegt 'nee' en 15 procent had geen mening. Suggesties worden er ook gedaan: de leegstaande panden worden als een probleem gezien. Het laden en lossen van vrachtwagens in de Herenstraat wordt ook met regelmaat als hinderlijk genoemd. Veel deelnemers zien hier graag een alternatief voor, zoals aparte laad- en losplekken.

Verkeer

Ook over de veiligheid met betrekking tot verkeer, worden veel opmerkingen geplaatst. Vaak genoemd zijn de onoverzichtelijke voorrangssituatie bij de zijstraten en het regelmatig sluiten van de spoorbomen, waar aan beide kanten van het spoor een korte file ontstaat. Ook wordt er opgemerkt dat fietsers vaak de stoep op rijden. Een aantal deelnemers geeft aan dit te snappen: zij noemen de krappe straat en daardoor het gebrek aan ruimte voor fietsers als oorzaak. Meer dan de helft (62 procent) ziet de Herenstraat dan ook graag deels of helemaal afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

Alle resultaten van de enquête staan op www.deteylinger.nl.


Woonboerderij verwoest door brand rieten dak

Sassenheim n In een oude boerderij aan de Hoofdstraat is donderdagmiddag 22 juni brand ontstaan. Het rieten dak van de woning vatte vlam. De brandweer uit de gehele regio was ter plaatse om te blussen.

De brandweer heeft het pand, dat al lange tijd te koop stond, gecontroleerd laten uitbranden. Bewoners uit naastgelegen woningen werden geëvacueerd. Hun huizen werden natgehouden om te zorgen dat het vuur niet zou overslaan.

NL-Alert

Door de rookontwikkeling was de Hoofdstraat, ter hoogte van de Zandslootkade, enige tijd afgezet. Via een sms van NL-Alert zijn omwonenden gewaarschuwd hun ramen en deuren te sluiten.

Ook werd geadviseerd om de ventilatie uit te zetten. In een latere melding werd gewaarschuwd voor de giftige rook.

Blikseminslag

Oorzaak van de brand is een blikseminslag, meldt Omroep West. Donderdagmiddag trok het noodweer over Teylingen, waarbij er ook een inslag in de bliksemafleider op de toren van de Pancratiuskerk is gemeld. | Foto: www.funda.nl.