De wethouder van Katwijk, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen tekenen in Hillegom het nieuwe contract. | Foto: pr.
De wethouder van Katwijk, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen tekenen in Hillegom het nieuwe contract. | Foto: pr. Foto: pr.

Nieuw contract voor leerlingenvervoer in regio

Regio n De zes wethouders van de gemeenten Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen hebben donderdag 22 juni het contract voor leerlingenvervoer in de Duin- en Bollenstreek getekend. Bij de Europese aanbesteding waren kwaliteit en duurzaamheid van doorslaggevend belang. Vervoersbedrijf Willemsen de Koning heeft de aanbesteding gewonnen. Wethouder Kees van Velzen: "In de aanbesteding voor het leerlingenvervoer hebben we nauw samengewerkt met een klankbordgroep van ouders. Juist omdat we hier te maken hebben met een kwetsbare groep kinderen, stellen we hoge eisen aan de kwaliteiten van de chauffeurs. Willemsen de Koning sprong eruit door hun communicatie met ouders en hun uitgebreide training en opleiding van de chauffeurs. Een ander belangrijk punt is dat de gekozen vervoerder uitsluitend op groen gas rijdt. Dit is de duurzame variant van aardgas. Deze brandstof wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar. Dit past uitstekend bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen die wij in Teylingen hebben. Tot slot biedt het bedrijf werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit past bij de voorwaarden die onze gemeente stelt op het gebied van social return. Kortom, een prima keuze!" Het vervoersbedrijf uit Arnhem start met ingang van het nieuwe schooljaar met het leerlingenvervoer in de zes gemeenten.


Harddraverij Warmond

Warmond n De Herenweg, tussen De Baan en de Julianastraat, is op zaterdag 1 juli weer het toneel zijn van de jaarlijkse kortebaandraverij. De eerste start is om 13.30 uur. De totalisator is geopend vanaf ongeveer 12.30 en ook de kindertoto-formulieren kunnen vanaf dat tijdstip worden ingeleverd. De prijsuitreiking wordt verricht door burgemeester Carla Breuer en is in het clubhuis van Warmunda.