Tijdens een schorsing kwam een meerderheid tot het aanhouden van de zonnepanelenweide. | Tekst en foto: Nico Kuyt
Tijdens een schorsing kwam een meerderheid tot het aanhouden van de zonnepanelenweide. | Tekst en foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Zonneweide aan Oosthoutlaan voorlopig van de baan

Sassenheim/Voorhout n De gemeenteraad kon vorige week niet instemmen met de komst van een zonnepanelenweide op het eilandje nabij PostNL aan de Oosthoutlaan.

Een meerderheid van VVD, CDA, PvdA, Trilokaal en ChristenUnie willen vooralsnog geen groen opofferen voor zonnepanelen. Die kunnen ook op daken geplaatst worden. Het eiland blijft dan beschikbaar voor de scholekster en de kieviet. Het plan voor de panelen werd aangehouden en wordt meegewogen in het grotere plan rond duurzaamheid waar de gemeente mee bezig is, zoals panelen op de gemeentelijke gebouwen, naast deze op PostNL en een pogen de panelen te krijgen op diverse daken van bedrijven.


Het Landtgoed en De Waaier na de vakantie verder als De Buitenplaats

Warmond n De fusieschool, die ontstaat uit Sophiaschool De Waaier en PCPO-school Het Landtgoed, krijgt de naam De Buitenplaats.

Aan ouders en kinderen is gevraagd om mee te denken over een nieuwe naam. Uit de inzendingen is door de leerkrachten de voorkeur gegeven aan De Buitenplaats. Ouders zijn gisteren op de hoogte gesteld van de naamswijziging. "Een plek waar kinderen graag zijn, waar samen wordt gewerkt én gespeeld", licht Margareth van der Hulst, de nieuwe directeur van de fusieschool, de keuze voor de naam toe. "Een plek waar ruimte is voor ontwikkeling, het ontplooien van talent en creativiteit. Een plek met respect voor de groene omgeving waarin de school mag staan."

Voorbereidingen op fusie

Voor basisschool De Buitenplaats wordt een nieuw logo en een nieuwe website ontwikkeld. Ook de overige voorbereidingen op de fusie zijn in volle gang. Tijdens een ouderavond op 20 juni zijn de ouders van beide scholen geïnformeerd over onder andere het beleid van de school, de inrichting van het schoolgebouw, personele inzet, groepsindeling en methodegebruik.