Afbeelding
Foto: John van der Tol

Raad zet vraagtekens bij plan Villa Rusthoff

Teylingen n Meerdere partijen hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld over de sloop van Villa Rusthoff en de nieuwbouw die ervoor terug komt. De inzenders verwijten het college van B & W een gebrek aan regie in het hele proces.

CDA, D66, Trilokaal, PvdA en ChristenUnie willen weten waarom ze uit onder andere een publicatie in deze krant, het ontwerp voor de nieuwbouw hebben moeten vernemen. Ook willen ze opheldering op de vraag of de bouwer wel of geen stuk grond van Park Rusthoff in de nieuwbouwplannen mag meenemen voor de aanleg van een parkterras. Daarnaast wijzen de partijen het college erop dat ze als 'eigenaar' van het park, ook pal voor belangen van datzelfde park moet staan. Wethouder Bas Brekelmans hoopt nog voor de zomer te antwoorden op de twaalf vragen.


Fietsenrekken in Herenstraat gedraaid

Voorhout n De gemeente Teylingen is deze week bezig om de fietsenrekken in de Herenstraat een achtste te draaien.

Dat gebeurt mede op verzoek van citymanager John van der Tol. "Hierdoor wordt de beperkte ruimte effectiever gebruikt, kunnen de voetgangers goed passeren en kunnen de automobilisten hun auto's netjes in de parkeervakken plaatsen." Van der Tol kreeg van verschillende kanten signalen over de fietsenrekken. "Tijdens een verkeersschouw viel het ons op dat de doorgang op de stoep soms erg smal is en ook dat het voor de automobilist vaak lastig is om de auto goed in de parkeervakken te plaatsen, omdat de geparkeerde fietsen uitstaken. Door de rekken te draaien maak je efficiƫnter gebruik van de beperkte ruimte. De gemeente kon zich helemaal vinden in de verandering en heeft adequaat haar medewerking verleend door de aanpassingen te realiseren. Complimenten voor de snelle aanpak," voegt Van der Tol er aan toe.

Er zijn inmiddels ook nieuwe fietsenrekken geplaatst naast de kringloopwinkel in de Herenstraat. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor mensen die gebruik willen maken van de bankjes.