Leerlingen van basisschool De Kinderburg met de wisselbeker. | Foto: pr./ Vera van der Willik
Leerlingen van basisschool De Kinderburg met de wisselbeker. | Foto: pr./ Vera van der Willik Foto: pr.

De Kinderburg wint wisselbeker van schoolkorfbaltoernooi

Sassenheim n Ieder jaar strijden leerlingen van de basisscholen om de schoolkorfbalwisselbeker tijdens het gelijknamige toernooi bij korfbalvereniging TOP. De Kinderburg mocht deze editie de beker vol trots mee terug naar school nemen.

Na twee weken van training als voorbereiding, deden op zaterdag 1 juli 353 kinderen uit groep 3 tot en met 8 in 43 teams mee met het toernooi. Daarnaast deden maar liefst 40 kinderen uit groep 1 en 2 mee met de training die werd gegeven door TOP "kangoeroe"-trainers.

De prestigestrijd tussen alle scholen om de 33 jaar oude wisselbeker was dit jaar minder spannend dan andere jaren. De Kinderburg ging er met de beker vandoor. Maar uiteraard kregen alle deelnemende kinderen na afloop een medaille voor hun inzet. Ook werd door toernooisponsor TRIAS kinderopvang aan alle kinderen een ijsje uitgereikt. Dit alles vormde natuurlijk een fantastische beloning voor het vele werk dat binnen de korfbalvereniging de laatste weken is verzet. Heel veel TOP-leden waaronder meer dan 100 trainers/leiders en 28 scheidsrechters zijn wel op één of andere wijze bij de organisatie van het toernooi betrokken.

Ook een keer vrijblijvend meetrainen? Stuur dan een e-mail naar tcjeugd@kvtop.nl met naam en geboortedatum. De jongste korfballers, de Kangoeroes, trainen op zaterdag 2 september van 10.00 tot 11.00 uur op het sportcomplex aan de Sportdreef 8 in Sassenheim.


Van dokterspraktijk naar Fietsmaatjes

Sassenheim n Tekla Zwinkels heeft op 1 juli afscheid genomen als praktijkverpleegkundige Somatiek in de huisartsenpraktijk van Jaap van Riet aan de Rusthofflaan in Sassenheim. Zij heeft daar bijna 14 jaar gewerkt aan de begeleiding van ouderen en mensen met Astma / COPD, Diabetes, hart- en vaatziekten en andere chronische ziekten. Zij wordt opgevolgd door Mieke Tukker.

Tekla geeft in een persoonlijke toelichting aan wat ze heeft bereikt en wat ze verder wil gaan doen. Veertien jaar geleden kreeg zij de ruimte van huisarts Jaap van Riet om deze nieuwe functie vorm te geven. Van het begin af aan heeft ze dat gedaan met veel aandacht voor de mensen die haar, hun vertrouwen gaven. Dat betekent dat ze veel heeft geluisterd, om iedereen persoonlijk te begeleiden om hun gezondheid te behouden. Ook heeft ze mensen begeleid bij het om te gaan met hun ziekte, hun beperkingen en het ouder worden. Tekla heeft samen met de patiënten gekeken, hoe ze hun levensstijl enigszins konden aanpassen, met als doel om een redelijk tot goede gezondheid, en kwaliteit van leven te behouden.

Steun

Ze heeft de afgelopen weken van veel patiënten te horen gekregen dat ze haar vertrek erg betreuren. Dit geeft aan dat zij haar als mens en begeleider, in de huisartsenpraktijk, zeer hebben gewaardeerd. Tekla heeft in haar werk veel steun gehad van allerlei collega's uit andere disciplines in het werkveld van zorg en welzijn. Ze wil de patiënten en de collega's die ze niet meer heeft gesproken, dan ook vanaf deze plaats hartelijk bedanken voor hun vertrouwen.

Fietsmaatjes platform

Tekla is twee jaar voor haar officiële pensioen gestopt met haar werk, omdat ze een toenemende werkdruk ervaarde. Ze wil graag meer tijd voor zichzelf en voor activiteiten die ze ook zinvol vindt. Ze heeft vijf jaar geleden het initiatief genomen voor het project Fietsmaatjes in Teylingen. In dit project kunnen mensen die graag fietsen, maar dat niet meer zelfstandig kunnen, samen met een maatje op een duofiets in de buitenlucht gaan genieten. Tekla hoopt nu meer tijd te hebben voor haar werk als coördinator in Warmond en met het opzetten van een landelijk platform FietsmaatjesNL. Doel van dit platform is om ook in andere gemeenten de opstart van lokale Fietsmaatjesprojecten te gaan begeleiden en de uitvoering van deze projecten te verbeteren. En dat komt uiteindelijk weer ten goede aan duizenden mensen die straks samen met een maatje weer heerlijk kunnen fietsen in de buitenlucht. Iets waar nu al 200 gasten in Teylingen, regelmatig van genieten!

Tekla Zwinkels neemt afscheid als verpleegkundige

Tekla Zwinkels gaat met pensioen. | Foto: pr.