Ondanks waarschuwingen over afsluiting van het parkeerterrein, moesten dinsdagochtend toch nog negen auto's weggesleept worden voordat de bouw van het parkeerdek van start kon gaan. | Foto: Twitter/Boa Teylingen
Ondanks waarschuwingen over afsluiting van het parkeerterrein, moesten dinsdagochtend toch nog negen auto's weggesleept worden voordat de bouw van het parkeerdek van start kon gaan. | Foto: Twitter/Boa Teylingen Foto:

Parkeerterrein station dicht

Sassenheim n De werkzaamheden voor de bouw van het parkeerdek bij station Sassenheim zijn gisteren, dinsdag 4 juli, begonnen. Vier maanden lang is het parkeerterrein naast het station dicht.

Door het parkeerdek komen er 240 plaatsen extra bij. Het huidige terrein had al plek voor 280 auto's. Zowel de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de gemeente betalen mee aan het parkeerdek.

Reizigers wordt gevraagd tijdelijk te kiezen voor een ander station of om met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Tijdens de bouw worden extra fietsenstallingen bij het station geplaatst. Reizigers die toch aangewezen zijn op de auto, kunnen parkeren op het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek. Aan de Warmondse zijde van het station komen tijdelijk vier gehandicaptenparkeerplaatsen.