Afbeelding
Foto:

Marc Stouten naar Deaflympics

Voorhout n Wielrenner Marc Stouten uit Voorhout is een van de negen atleten die zich namens Nederland heeft geplaatst voor de Deaflympics. Het internationale toernooi wordt gehouden in Samsun in Turkije en begint op dinsdag 18 juli.

Op vrijdag 7 juli wordt het Nederlandse team gepresenteerd. Schouten is de enige wielrenner in de equipe van chef de mission Toine Vos, die verder bestaat uit een judoka, een karateka, een golfer, een zwemmer en vier atleten.

Audiogram

De eerste Deaflympics – toen nog Stille Spelen genoemd – werden georganiseerd in 1924 in Parijs. De eerste onderlinge, Olympische krachtmeting voor dove sporters. Om mee te mogen doen aan de Deaflympics moet de sporters aan bepaalde kwalificatievoorwaarden voldoen. Ze moeten natuurlijk bepaalde sportprestaties neerzetten en voorafgaand aan de Deaflympics laten zien dat ze deze limiet kunnen vasthouden of zelfs verscherpen. Daarnaast moeten ze een gehoorverlies van minstens 55dB per toongemiddelde aan het beste oor hebben. De sporters moeten bij hun aanmelding een audiogram inleveren als bewijs dat ze doof genoeg zijn en tijdens de Spelen worden ze, naast de standaard dopingcontrole, ook nog eens gecontroleerd op hun doofheid.


Fred Koot lijsttrekker D66

Teylingen n De leden van D66 hebben Fred Koot gekozen als lijsttrekker bij de verkiezingen in 2018 voor de gemeenteraad van Teylingen. Fred Koot is nu al gemeenteraadslid en was dit ook in de jaren '90 bij de toenmalige gemeente Sassenheim. Koot is er van overtuigd dat hij samen met de toekomstige D66-fractie van betekenis zal zijn voor mens, dier en plant.

In het najaar stellen de leden van D66 de volledige kandidatenlijst vast voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.