Juf Wilma wordt verrast met een toneelstukje. Juf Meta krijgt van al haar leerlingen een bloem (foto onder). | Foto's: pr.
Juf Wilma wordt verrast met een toneelstukje. Juf Meta krijgt van al haar leerlingen een bloem (foto onder). | Foto's: pr. Foto: pr.

Achtbaan neemt afscheid van juffen Meta en Wilma

Voorhout n Leerlingen van basisschool de Achtbaan hebben vorige week twee keer afscheid genomen van hun juffen. Eerst was de beurt aan juf Meta Suttorp om in het zonnetje te staan, vervolgens viel ook juf Wilma van Weeren die eer ten deel.

Juf Meta werkt sinds 2003 op de Achtbaan en was jarenlang het gezicht van groep 3 op de locatie Beukenrode. Het laatste jaar werkte zij op de locatie Distelweg Daarvoor had zij ook al elders een onderwijsfunctie. Hard werken en passie voor het werk met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk uit de leerlingen halen, dat is juf Meta. Elk jaar heeft ze wel een cursus gedaan. Zelfs in haar laatste jaar heeft zij het certificaat van taakspel aan haar lijstje kunnen toevoegen. De juf werd dinsdag 27 juni verrast door de leerlingen van de Beukenrode, die allemaal een bloem voor haar hadden (foto onder).

Juf Wilma is in gestart op een school in Katwijk en heeft in Leiden de Haanstra basisschool opgericht. Toen ze verhuisde naar Voorhout is ze gaan werken op de Narcis, de school die later is opgegaan in OBS de Achtbaan. Naast groepsleerkracht op school, is ze onder andere ook het creatieve brein achter de voorstellingen die regelmatig op de Achtbaan worden gehouden. Haar creativiteit uit zich dan ook voornamelijk door haar bijdrage aan het stuk onderwijs dat kort samengevat wordt als creatieve vorming. Ook haar muzikale talent op onder andere accordeon en gitaar maakt haar als juf bijzonder, waardoor het onderwijs voor de leerlingen extra verrassend werd. Juf Wilma maakte lipdubs en filmpjes met de leerlingen waar die er veel plezier aan beleefden. Op vrijdag 30 juni hebben de leerlingen van de locatie Distelweg voor juf Wilma als verrassing toneelstukjes opgevoerd, dit keer zonder de inbreng van deze creatieve dame zelf.

Afbeelding