Afbeelding
Foto: pr.

AMV-docente St. Cecilia geeft het stokje door

Voorhout n Na tien jaar heeft Marjoleine Mosselman afscheid genomen van haar laatste leerlingen Algemene muzikale Vorming (AMV) bij muziekvereniging St. Cecilia Voorhout. Marjoleine is een decennium geleden begonnen met de eerste lessen AMV bij de muziekvereniging en heeft veel kinderen de eerste kennismaking met noten en ritme geleerd. Deze leerlingen dirigeert ze nu nog in het leerlingenorkest van de vereniging. Marjoleine (foto onder) geeft het stokje door aan Leroy van der Poel.

Algemene Muzikale Vorming is een methode om kinderen van 7 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. AMV geeft kinderen een brede muzikale basis. Kinderen leren noten lezen, maken kennis met ritmes en leren verschillende instrumenten herkennen. Ook wordt de mogelijkheid geboden verschillende instrumenten uit te proberen. Aan het eind van het leerjaar kunnen de kinderen eventueel een instrument te kiezen om daarop verder te leren spelen.

De AMV-groepen bestaan uit zes tot maximaal acht leerlingen per groep en staan aankomend jaar onder leiding van Leroy van der Poel. Leroy is onlangs afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en dirigeert al langer meerdere orkesten in de Bollenstreek. De lessen zijn op donderdagmiddag vanaf 16.30 uur en worden gegeven in @Hok. De lessen starten vanaf donderdag 21 september.

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met Marleen van der Geer-Oomes via leerlingen@stceciliavoorhout.nl. of 0252-519730.