Andrea Bouma loopt een succesvol NK voor A-junioren. Met goud en zilver kan ze zeer tevreden zijn. | Foto: pr. Foto: pr.

Sprintster Bouma Nederlands Kampioen

Teylingen n Andrea Bouma is tijdens het NK-junioren in Vught opnieuw Nederlands kampioen geworden. Ditmaal als eerstejaars bij de A-junioren op de 400 meter in een tijd van 55.70.

Tijdens een spannende finale, waarbij meerdere atleten tegelijk het rechte eind op kwamen, wist Andrea de overige atleten achter zich te laten. Later op de dag was de finale van de 200 meter. Op papier zijn Andrea Bouma en Lieke Klaver (SAV Grooteboek) aan elkaar gewaagd, maar wat in het nadeel sprak van Andrea was dat zij 's ochtends al de 400 meter in de benen had. Hierdoor had de kersverse kampioene van de 400 meter niet meer de kracht om te voorkomen dat Lieke de sprintdubbel op haar naam schreef. Andrea werd tweede met een tijd van 24.34 seconden.

In het voorseizoen ging het al goed met de winnares van de prijs voor sporttalent van de gemeente Teylingen. Tijdens de Ter Specke Bokaal op haar thuisbasis AV De Spartaan in Lisse, werd ze al verrassend eerste op de 150 meter. Bij de T Meeting in Tilburg liep ze samen met het Nederlandse Junioren Estafette Team de limiet voor het Europese Junioren Kampioenschap. Bij de Gouden Spike in Leiden liep Andrea in de finale derde achter de Leidse favoriet Tessa van Schagen ook nog de limiet voor de 200 meter in een tijd van 24.09.

Over twee weken doet Andrea op de 200 meter nog mee aan het NK Senioren in Utrecht. Een week later gaat ze met het Nederlandse Junioren Team naar het Europese Junioren Kampioenschappen (onder de 20 jaar) in Grosetto in Italiƫ. Tijdens dit kampioenschap komt zij uit op de 200 meter en als loopster van het estafetteteam.

Meerkamp op strand voor judoka's

Voorhout n De judoka's van Judo Team Bollenstreek hebben vorige week zondag samen met hun familie het wedstrijdseizoen afgesloten met een meerkamp op het strand van Noordwijk.

Het afgelopen seizoen wist Judo Team Bollenstreek aansluiting te vinden met de topclubs uit Nederland. De verschillende selecties van het team waren succesvol op meerdere toernooien. De talenten wisten zich zo te ontwikkelen dat ze mee konden doen met grotere district toernooien. De B-selectie wist op de Zuid-Hollandse kampioenschappen meerdere podiumplekken op te eisen. Bij de A-selectie werd Eva Hornsveld eerste op de Zuid-Hollandse Kampioenschappen -15 en werd ze vijfde op de Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar. Bas Duivenvoorde pakte knap zilver tijdens de Zuid-Hollandse Kampioenschappen -18 jaar. Ook hij nam hij deel aan de Nederlandse Kampioenschappen -18 jaar.