Patricia Koot (l) op het podium in Drenthe. | Foto: pr.
Patricia Koot (l) op het podium in Drenthe. | Foto: pr. Foto: pr.

Patricia Koot wint zilver bij NK Inline Skaten

Warmond n Patricia Koot, schaatster van de Warmondse IJsclub (WIJC), heeft op zaterdag 1 juli zilver gewonnen tijdens het Nationaal Pupillentoernooi Inline Skaten in Nijeveen.

Het NPT is het officieuze NK voor de pupillen. Er werd gestreden in vier categorieën, de inschrijving voor Pupillen 1 was op basis van uitnodiging. Patricia Koot was een van de 28 meisjes, die daarvoor uitgenodigd was op basis van het klassement van de landelijke KNSB baancompetitie.

Op het programma stond een 300 meter tijdrit, een 1000 meter inline en een puntenkoers over 3 km. Op alle onderdelen worden in het inline skaten afzonderlijk medailles uitgereikt. De 300 meter aan het begin van de ochtend viel letterlijk in het water en werd daarom uitgesteld tot later op de dag.


Op de 1000 meter werden eerst een kwart finale en halve finale gereden. Patricia Koot kwam deze rondes goed door en ze mocht meestrijden om de medailles in de finale. In een voor haar niet geheel vlekkeloos verlopen finale eindigde ze op de zevende plek. De puntenkoers die daarna gereden werd, ging goed en Patrica reed knap naar een tweede plaats en een zilveren medaille. Sophie Kraaijeveld uit Alphen aan de Rijn werd eerste op de puntenkoers en op de derde plek eindigde Marieke de Vries uit Grijpskerk. Na alle prijsuitreikingen werd alsnog de 300 meter tijdrit verreden. Patricia reed naar de veertiende tijd.