Een van de deelnemers maakt tijdens de clinic kennis met rolstoelbasketbal. | Foto: pr.
Een van de deelnemers maakt tijdens de clinic kennis met rolstoelbasketbal. | Foto: pr. Foto: pr.

Basketbaltoernooi voor basisschooljeugd een succes

Voorhout n Basketbalvereniging Forwodians organiseert al drie jaar een basketbalevenement voor leerlingen de basisscholen in Teylingen. Op zaterdag 24 juni waren er in sporthal De Tulp rolstoelbasketbalclinics, wedstrijden drie tegen drie en spelletjescircuits.

Drie jaar geleden was het nog een experiment, rolstoelbasketbal tijdens het jaarlijkse basketbaltoernooi voor basisschoolleerlingen uit Teylingen. In het eerste jaar ging het alleen nog om een demonstratiewedstrijd tussen twee rolstoelbasketbalteams, inmiddels krijgen de leerlingen een clinic aangeboden om de eerste vaardigheden van het rolstoelbasketbal onder de knie te krijgen. Toine Klerks, directeur van Basketbal Experience Nederland, nam 20 rolstoelen mee en liet de deelnemers uit groep 3 tot en met 8 kennismaken met deze sport. Een bewuste keuze van de organiserende Forwodians, die kinderen bewust willen maken van sporten in een rolstoel om op die manier de acceptatie van mensen met een handicap te vergroten. Toine gaf de clinic samen met Ali Alkanaany, de Sassenheimse rolstoelbasketballer die is gescout voor het Nederlands team onder 22.

In de weken voorafgaand verzorgde de Combibrug een aantal clinics voor het basketbaltoernooi drie tegen drie. Deze zogenaamde streetball-opzet is steeds meer in opkomst, vertelt Annet van der Putten van de organisatie. "Het is een leuke nieuw opkomende sport. Flitsend, snel en jong en met een grote fun-factor." De Voorhoutse Joey Schelvis werd onlangs tweede bij het wereldkampioenschap streetball. De Nederlandse dames eindigden als vierde tijdens datzelfde toernooi. Bij 3x3 streetball spelen per team drie spelers op een half veld en met een basket. Tijdens de Olympische Zomerspelen van Tokio in 2020 maakt 3x3 het debuut.

Voor wie directe Olympische ambities heeft, of gewoon lekker wil basketballen, had Forwodians nog een verrassing. Dankzij sponsoren en Fonds1818 kregen alle deelnemers een basketbal mee naar huis.


Zing je mee met Gospelkoor Soul2Soul?

Sassenheim n Gospelkoor Soul2Soul nodigt iedereen van harte uit om in het nieuwe seizoen mee te komen zingen. 'Soul2Soul' staat voor samen zingen en gezelligheid; jong en oud, man of vrouw. Ze zingen genres zoals gospel, worship en soul. Zangers en zangeressen die solo willen zingen, maar dat (nog) niet durven, krijgen de kans om dat op te bouwen. Donderdag 31 augustus gaat het nieuwe seizoen van start, met nieuwe muzikale (bege)leiding. De repetitie is van 20.00 tot 22.00 uur in de Havenkerk (Bijweglaan 4). Meer informatie: www.gospelkoor-soul2soul.nl.


Voorzitterswisseling bij Lions Slot Teylingen

Teylingen n Tijdens een de slotavond van het seizoen 2016 – 2017 is de voorzittershamer van de Lionsclub Slot Teylingen van eigenaar gewisseld. Mede-initiator en oprichter van de Lionsclub Jan Ernst van Zanten heeft de voorzittershamer voor het komende jaar overgedragen aan Peter van der Linden.

Van der Linden (rechts op de foto) is ook al van het begin betrokken bij de Lionsclub en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de club. Hij geeft aan dat zijn doel is de komende tijd extra aandacht te geven aan de groei van de club en aan een aantal projecten, waaronder Voorlees Express die de bibliotheek Sassenheim aan het uitvoeren is. Dit project geeft extra aandacht aan kinderen die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Door middel van voorlezen wordt de woordenschat van deze kinderen aanzienlijk beter.

Er is om dit project te voltooien nog een behoorlijk geldbedrag nodig en in het najaar van 2017 zal de Lionsclub via acties proberen zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Omtzigt

Naast van Zanten nam ook secretaris Maarten Bierma afscheid. Hij wordt opgevolgd door Alex Omtzigt. Pennignmeester Wilma Spruijt completeert het bestuur

Ernst Jan van Zanten feliciteert de nieuwe voorzitter Peter van der Linden (r).