Marc Stouten (op de achterste rij, tweede van links) bij de presentatie van de Nederlandse ploeg voor de Deaflympics. | Foto: pr.
Marc Stouten (op de achterste rij, tweede van links) bij de presentatie van de Nederlandse ploeg voor de Deaflympics. | Foto: pr. Foto: pr.

Stouten gaat voor podium bij Deaflympics

Voorhout n Wielrenner Marc Stouten is een van de negen atleten in de Nederlandse ploeg die deelneemt aan de Deaflympics. Op vrijdag 7 juli werd het team gepresenteerd.

Volgende week vertrekken de eerste atleten naar Samsun in Turkije. Op dinsdag 18 juli start de Deaflympics met het grootste deelnemersveld in de geschiedenis van deze Spelen. Voorhouter Marc Stouten (48) trapt namens Nederland op woensdag 19 juli af. De wielrenner komt uit op de onderdelen 1 km sprint, 50 km tijdrit, 100 km wegwedstrijd en 60 km puntenkoers. Stouten, in het dagelijks leven werkzaam als kwaliteitsmanager bij KPN heeft als doel minimaal een podiumplek te behalen.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Voorhouter naar de Deaflympics gaat. In 2005 deed hij als voetballer al mee aan de Spelen in Melbourne.