Een strik om het appartementencomplex Hart van Hooghkamer. | Foto: pr./bouwbedrijf G.J. van der Hulst en Stek
Een strik om het appartementencomplex Hart van Hooghkamer. | Foto: pr./bouwbedrijf G.J. van der Hulst en Stek Foto: pr.

Feestelijke opening voor complex Hart van Hooghkamer

Voorhout n Appartementencomplex Hart van Hooghkamer is vorige week feestelijk geopend. Wethouder Bas Brekelmans knipte samen met een bewoner van een huurwoning en een bewoner van een koopwoning het lint door.

Op donderdag 6 juli was het feest op het binnenterrein van het nieuwe appartementencomplex. Vanuit een grote tent zagen 100 bewoners hoe de enorme strik, die op de entree van het gebouw was bevestigd, werd doorgeknipt. Wethouder Brekelmans verrichtte samen met twee bewoners de feestelijke handeling, onder toeziend oog van Stek-bestuurder Hans Al.

Huurappartementen

Ruim een jaar geleden werd het startsein voor de bouw van de 105 huur- en koopappartementen gegeven. Daarvan zijn de 73 huurappartementen voor Stek en 32 koopappartementen. Nadat de bewoners enkele maanden geleden hun sleutel hebben ontvangen, heeft nagenoeg iedereen zijn of haar intrek genomen in de appartementen.

Wethouder Brekelmans feliciteerde alle bewoners met hun nieuwe woning en heette iedereen van harte welkom in de gemeente. "Het gebouw doet zijn naam eer aan: het is echt een hart in de nieuwe wijk Hooghkamer. Binnenkort start de aanleg van het omliggende groen en het park en maakt het de wijk meer af," aldus Brekelmans.

"Bij de bouw van de appartementen is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en kwaliteit. Het complex staat bij wijze van spreken met de voeten in het groen. De contouren van het park zijn ook al zichtbaar en in september wordt er daadwerkelijk gestart met de aanleg van het park. Voor de inrichting heeft de gemeente voor bewoners van Voorhout reeds verschillende workshops georganiseerd. Naar verwachting zal het park medio januari/februari 2018 gereed zijn," zegt bouwer Willem van der Plas.

Nog 35 woningen

Woningcorporatie Stek bouwt nog verder in Hooghkamer: Hof van Hooghkamer met 17 sociale eengezinswoningen en het Huuske van Hooghkamer met 18 sociale huurappartementen. Appartementen in het Huuske wekken hun eigen energie op, zodat bewoners die niet meer hoeven in te kopen.