Trots tonen de jonge zwemmers hun net behaalde zwemdiploma's. | Foto: pr.
Trots tonen de jonge zwemmers hun net behaalde zwemdiploma's. | Foto: pr. Foto: pr.

Zwemdiploma's bij de Columbiaan

Voorhout n Een geselecteerde groep kinderen zwom vorige week zaterdag af bij zwemvereniging de Columbiaan: 27 kinderen behaalden het A, B,C, zwemvaardigheid 1 of zwemvaardigheid 2-diploma.

Tijdens het afzwemmen werden de banen gezwommen en alle kunstjes getoond; voor C wat moeilijker en uitgebreider dan voor B en voor B wat meer dan voor A. Alle kinderen deden hun uiterste best om het massaal meegekomen publiek en de instructeurs te laten zien wat ze allemaal al konden. Schoolslag, borstcrawl, duiken door het gat, onder water zwemmen, En als afsluiting natuurlijk het watertrappelen.

Voor het A-diploma slaagden; Olivia, Elize, Zoë, Fien, Kiki, Milan, Anastasia, Guus en Mick, Voor het B-diploma slaagden; Hadi, Sarah, Isabel, Thera en Chayenne. Björn, Sara, Owen, Ieme, Tonna, Bara en Jasmine maakten met het C-diploma het Zwem-ABC compleet. Jasmijn van Leeuwen, Britt Aartman, Klara Rus, Britt van der Reep en Noor de Jong behaalden het zwemvaardigheid 1 diploma. Tijmen van Leeuwen ging nog een stapje verder; hij behaalde zijn zwemvaardigheid 2 diploma.