Piet en Tessa Molenaar ontvangen na afloop bloemen van Steven Schrader (m), directeur van Vooruitgang. | Foto: pr.
Piet en Tessa Molenaar ontvangen na afloop bloemen van Steven Schrader (m), directeur van Vooruitgang. | Foto: pr. Foto: pr.

Hoeveel ballonnen in de Fiat? Lisandro weet het!

Voorhout n SNS sponsorde op zondag 11 juni mede het jaarlijkse springkussenfestival in Voorhout. Deelnemers konden die dag raden hoeveel ballonnen er in de paarse Fiat zaten. Bijna 300 mensen waagden een poging. Afgelopen vrijdag kon Lisandro Rincorn de eerste prijs van 50 euro in ontvangst nemen. De tweede prijs van 25 euro ging naar M. de Lange. Er was twee keer een derde prijs van 10 euro. Deze worden op verzoek van de winnaars J. van Heemskerk en P. van der Boog aan het goede doel geschonken. Het juiste aantal ballonnen was overigens 107. | Foto: pr.


Documentaire over bouw Sassembourg

Sassenheim n Toen in 2010 verzorgingstehuis De Schutse werd gesloopt, stond Piet Molenaar er met zijn camera bovenop. Op 12 december 2012, bij de start van de bouw van Sassembourg, stond hij er weer. Ruim twee jaar filmen en honderd uur aan materiaal verder stond hij voor de moeilijke taak dit om te zetten in een documentaire van maximaal een uur. Samen met zijn dochter Tessa klaarde hij de klus en vorige week donderdag 6 juli ging 'SassemBourg, the movie' in première. De bedenkers van het concept, de politiek, bewoners van de voormalige Schutse, personeel van Activite, voor- én tegenstanders, maar ook de architect en medewerkers op de bouw werden geïnterviewd. Het verhaal van de sloop van de Schutse en de bouw van SassemBourg wordt van begin tot eind verteld. Van te voren was met opdrachtgever Vooruitgang afgesproken dat het complete verhaal aan bod moest komen. In de film komt zodoende ook duidelijk naar voren waar de pijn zat bij de tegenstanders en de worsteling met de politiek. Na de vakantie is de dvd klaar en worden meer voorstellingen gepland.

Afbeelding