De bakken op het Oosthoutplein zijn gevuld met bloemen. | Foto: pr.
De bakken op het Oosthoutplein zijn gevuld met bloemen. | Foto: pr. Foto: pr.

Bloemen kleuren het Oosthoutplein

Voorhout n 'Even de bloemetjes buiten zetten.' Op het Oosthoutplein gaat die kreet zeker op nadat de firma Entree Vert uit Noordwijkerhout vorige week de drie grote bakken op het plein heeft voorzien van de nodige bloemen. Eerder zijn er op meerdere plaatsen in Teylingen al bloembakken opgehangen. Entree Vert voorziet de bloembakken regelmatig van water. Na het zomerseizoen komt er een wintervulling in de bakken. De nieuwe invulling is mede betaald uit het Ondernemersfonds Teylingen.


Vakantiesouvenirs,                         wat mag nou wel mee?

Teylingen n Deze zomer gaan naar verwachting meer dan anderhalf miljoen Nederlanders op vakantie buiten Europa. Dit zijn er meer dan ooit. Uit onderzoek blijkt dat negen op de tien van hen graag leuke producten en souvenirs meeneemt naar huis. Dat gaat niet altijd goed.

De meerderheid van de ondervraagde vakantiegangers twijfelt welke aankopen van buiten de EU mee naar huis mogen. Gebruik bij twijfel de Douane Reizen App; daar staat per bestemming wat wel en niet mee terug mag in het vliegtuig naar huis. Turkije en de Canarische eilanden vallen ook onder de landen buiten de EU. André Molenberg werkt al jaren bij de douane op Schiphol en ziet regelmatig alledaagse souvenirs en kleding voorbij komen die niet toegestaan zijn. "Bijvoorbeeld leren schoenen of een portemonnee gemaakt van beschermde krokodillen", zegt de douanier." Ook etenswaar zijn alledaagse vondsten. "Een lekker kaasje of hammetje zijn typische producten waarvan mensen simpelweg niet weten dat deze niet door de douane mogen, omdat ze ziektes met zich kunnen meebrengen", vervolgt hij.

Bijna de helft van de Nederlanders houdt kofferruimte vrij voor spullen die zij op hun vakantiebestemming kopen. Alleen aankopen boven de € 430 hoef je te melden bij de Douane. Wie de app checkt, komt niet voor verrassingen te staan. Bij twijfel kun je je vraag of foto delen op Facebook of Twitter via #magditmee en de douaniers zoeken het voor je uit.