Een glijbaan in huis; wie wil dat niet? | Foto: pr./Facebook Kinderstad
Een glijbaan in huis; wie wil dat niet? | Foto: pr./Facebook Kinderstad Foto: pr./Facebook

n Kinderstad: droomkasteel met glijbaan

Sassenheim n In plaats van vier dagen, konden kinderen vorige week zelfs vijf dagen bouwen aan hun eigen stad. Kinderstad, ook wel bekend als de huttenbouw, werd weer een waar zaag-, timmer- én waterfeest!

Het was even onzeker of Kinderstad dit jaar georganiseerd zou worden. De oude organisatie had aangegeven na jarenlange inzet, er mee te willen stoppen. Enkele nieuwe vrijwilligers hebben vervolgens het stokje overgenomen en dus konden de kinderen ook dit keer in de vijfde week van de zomervakantie naar hartenlust bouwen op het ijsbaanterrein aan de Kagerdreef. En niet alleen de kinderen gingen aan de slag, ook de ouders werden aan het werk gezet. Iedere hut dient immers stevig te staan. Nadat de basis goed was, konden de kinderen aan de slag en werd de hut langzaam een droompaleis. Of een politiebureau. Of een groentewinkel. Bij een hut hebben ze zelfs de droom van ieder kind kunnen waarmaken: een glijbaan om van de slaapkamer naar de woonkamer te roetsjen!

Na vijf dagen zijn de bouwwerken afgebroken en is al het hout weer verzameld. Het afvoeren van het hout is echter een grote kostenpost, die de afgelopen jaren alleen maar groter is geworden. Stichting Kinderstad is daarom een crowdfunding gestart om dit te financieren, zodat er ook in 2018 een Kinderstad op het ijsbaanterrein kan verrijzen. Om te doneren, kijk op www. kinderstadsassenheim.nl.