Veel publiek tijdens de cityswim van vorig jaar. | Foto: pr./ Annemiek Zwaan
Veel publiek tijdens de cityswim van vorig jaar. | Foto: pr./ Annemiek Zwaan Foto: pr./ Annemiek Zwaan

Succesvolle Sassenheim City Swim krijgt vervolg

Sassenheim n De tweede editie van de Sassenheim City Swim is op zondag 27 augustus, een geweldig evenement voor iedereen die van zwemmen houdt. Ditmaal met twee zwemtochten in Sassemse vaarten en sloten: de 700 meter (start 11.00 uur) en de 3.000 meter (start 12 uur). Iedereen tussen de 8 en 88 jaar wordt uitgenodigd zich in te schrijven. Per afstand mogen maximaal 100 zwemmers.

Vorig jaar was de eerste editie van de 'city' swim en toen zwommen leden van de duik- en zwemverenigingen een tocht van ongeveer de 700 meter van het Oude zwembad over de Sassenheimer Vaart naar brasserie Hemels aan het Voorhavenkwartier.

Dit jaar is de tocht opengesteld voor alle recreatieve zwemmers die Sassenheim eens van een andere kant willen bekijken.


3000 meter

Naast de zwemroute van 700 meter (maximaal in een half uur zwemmen) , is er ook een zwemtocht van 3.000 meter voor de meer geoefende zwemmers (vanaf 13 jaar). Zij zwemmen via de Sassenheimer Vaart naar het Hellegat en dan via de Ringsloot en Oude Zwembad terug naar het Voorhavenkwartier. Deze tocht moet in vijf kwartier volbracht worden.

Geen zin om te zwemmen? Kom dan vooral de zwemmers aanmoedigen langs het traject.

Controle door duikers

Het evenement wordt net als verleden jaar georganiseerd door de Sassenheimse Duikvereniging Het Onderwaterbos en de Zwemvereniging Sassenheim. Zij zorgen voor veiligheid op het water en op de kant.

Het hele parcours van 700 meter lang wordt van te voren gecontroleerd door de duikers van Onderwaterbos.

Aanmelden

Meer weten over de Sassenheim City Swim of inschrijven? Ga dan naar www.facebook.com/sassenheimcityswim of www.onderwaterbos.nl of www.zvsassenheim.nl.