De kermis is van woensdag tot en met zaterdag op terrein bij het station. | Foto: archief / Willemien Timmers
De kermis is van woensdag tot en met zaterdag op terrein bij het station. | Foto: archief / Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Naaldhakkenrace en Moonlight Tobbetjesteken op najaarsfeesten

Voorhout n Voor ieder wat wils, zo is het programma van de najaarsfeesten het beste te omschrijven. De Oranje Vereniging Voorhout haalt vanaf zaterdag 9 tot en met 16 september weer alles uit de kast.

De Oranje Postduivenvlucht, op 9 september om 9.30 uur, is de eerste bovenaan de lange lijst activiteiten. Ook de puzzeltocht gaat op zaterdag van start, en wel om 19.30 uur bij sportpark De Elsgeest. Ringsteken met aangespannen paard is op zondag 10 september om 11.00 uur bij RV&C De Voorruiters (2e Elstgeesterweg).

Kermis

De kermis wordt op woensdag 13 september om 14.00 uur geopend op het parkeerterrein bij het station. Tot 18.00 uur is het euro-middag. Op donderdag 14 september is de lampionnenoptocht: 19.55 uur start vanaf Cluster, 20.00 uur vanaf Oosthoutplein en 20.05 uur vanaf Herenstraat.

Herenstraat afgesloten

Op donderdag 14 september is de Herenstraat ook van 19.00 tot 2.00 uur afgesloten. Ook van vrijdag 15 september 14.00 tot zondagochtend 16 september om 6.00 uur is de Herenstraat dicht voor gemotoriseerd verkeer.

Tobbetje

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september zijn er de hele dag activiteiten. Op vrijdag om 15.30 uur kan jeugd vanaf 13 jaar ijs proeven bij IJssalon Voorhout. Om 15.00 uur is dan al Heel Voorhout Bakt. Ter hoogte van de bibliotheek staat de brandweer voor de jongste jeugd. Om 16.00 uur zijn de wedstrijden vis schoonmaken, appeltjes schillen en hamburgersbakken bij de plaatselijke vishandel, groenteman en slager. Terug van weggeweest is Moonlight Tobbetjesteken. Verleden jaar heeft heel Voorhout, in het jubileumjaar van de OVV genoten van de 'Oranje Proms' op vrijdagavond. Dit jaar is de vrijdagavond vanaf 21.15 uur weer voor Tobbetjesteken.

Op zaterdag is om 11.30 uur de naaldhakken- en klompenrace. Dames en heren racen in de Herenstraat om de felbegeerde titel. Voor de iets minder sportieve deelnemers is om 16.30 uur het alpinopet gooien.

Toetjesconcert

Het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia geeft op vrijdagavond 15 september het derde toetjesconcert. Het publiek kan daarbij niet alleen genieten van de muziek, maar ook van een overheerlijk dessert, bereid door diverse keukenprinsen en -prinsessen, die het orkest rijk is. Het concert is tussen 19.15 en 20.30 uur in het plantsoen van de Prins Bernhardstraat in Voorhout. Het aantal zitplaatsen is beperkt. Bezoekers dienen zelf een (klap)stoeltje mee te nemen.

Bovenstaande is maar een kleine greep uit het complete programma. Kijk voor alle activiteiten op www.ovvoorhout.nl.