Leden van toneelvereniging Pankras promoten de Open Monumentendag. Boerderij De Rynhof is een van de monumenten die te bezoeken is op zaterdag 9 september. | Foto: pr.
Leden van toneelvereniging Pankras promoten de Open Monumentendag. Boerderij De Rynhof is een van de monumenten die te bezoeken is op zaterdag 9 september. | Foto: pr. Foto: pr.

Rondleidingen tijdens Open Monumentendag

Sassenheim n Stichting Oud Sassenheim doet er alles aan om van de Open Monumentendag op 9 september een succes te maken. Op zaterdag 2 september deelden leden van toneelvereniging Pankras flyers uit in het centrum van Sassenheim. In historische kledij riepen zij op de opengestelde monumenten te bezoeken, met name de drie oude scholen waar het Klasgenotenfestival wordt gehouden. Inmiddels staan voor het Klasgenotenfestival al 157 oud-leerlingen van basisscholen met hun naam vermeld op de site van de SOS. De organisatie hoopt dat dit andere oud-leerlingen stimuleert om zich ook op te geven. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Programma

Een tweetal boerderijen is van 10.30 tot 16.30 uur opengesteld voor het publiek. In de Annahoeve zullen om 11.00 en 13.00 uur demonstraties kaasmaken worden gegeven. Op de boerenhofstede De Rynhof vertelt de Sassenheimse journaliste Ingrid Langeveld om 13.30 en 15.00 uur over het boerenleven. De tuin van het Oude Koningshuys is te bezichtigen om 11.30 en 13.00 uur onder leiding van de Sassenheimse historica Brigitte Rink. Het Park ter Leede wordt door de eigenaar opengesteld om 14.00 en 15.30 uur. De ruïne van Teylingen is doorlopend open. Voor kinderen worden daar spelen georganiseerd. Van 10.30 tot 16.30 uur staan ook de deuren open van het Sikkens Experience Center, De Molen van Speelman en van de drie dorpskerken. Voor de exacte locaties, kijk op www.stichtingoudsassenheim.nl.