Wethouders Arno van Kempen, Angelique Beekhuizen (Leiderdorp) en Roos van Gelderen (Leiden) ontvangen de eerste exemplaren uit handen van Fietsmaatjes-oprichtster Tekla Zwinkels. | Foto: pr.
Wethouders Arno van Kempen, Angelique Beekhuizen (Leiderdorp) en Roos van Gelderen (Leiden) ontvangen de eerste exemplaren uit handen van Fietsmaatjes-oprichtster Tekla Zwinkels. | Foto: pr. Foto:

Magazine voor jarig Fietsmaatjes

Teylingen n 'In the summertime'...de klanken van Kleintje Pils kunnen niet treffender zijn op zaterdagmiddag 2 september. Tijdens het verjaardagsfeest van Fietsmaatjes Teylingen schijnt de zon volop. Op het plein bij de Pomp in Warmond genieten gasten en vrijwilligers van de verjaardagstaart. Dat genieten staat jaren later nog steeds voorop, vertelt Tekla Zwinkels. Zij richtte vijf jaar geleden Fietsmaatjes op, nadat een tante dolenthousiast terugkwam van een Zonnebloemvakantie. "We begonnen klein, maar inmiddels is het beetje uit de hand gelopen, "lacht ze. Met zes duofietsen en één rolstoelfiets worden vele gasten wekelijks getrakteerd op een tochtje. Toch kan fietsmaatjes nog meer bekendheid gebruiken. "Het is voor ons de reden om een magazine uit te geven. Fietsmaatjes is meer dan alleen fietsen. Gasten en vrijwilligers vertellen over hun belevenissen. Het draait om verbinding, mensen delen samen iets moois."