Sassembourg, Hans Brehler, Frans Zonneveld, Sassenheim, huisartsen
Sassembourg, Hans Brehler, Frans Zonneveld, Sassenheim, huisartsen Foto: pr.

Zorggroep voor huisartsen verhuist naar Sassembourg

Teylingen n De Regionale Organisatie Huisartsen van West-Nederland (ROHWN) is een regionale zorggroep die is opgericht door huisartsen in West-Nederland. Inmiddels zijn al 120 huisartsen uit deze regio aangesloten bij de ROHWN en zij vertegenwoordigen meer dan een kwart miljoen patiƫnten. Op woensdag 13 september ondertekent de organisatie een huurovereenkomst met woonstichting Vooruitgang, waarna de ROHWN verhuist naar Sassembourg in Sassenheim.

Huisarts Frans Zonneveld stond samen met vier andere huisartsen aan de basis van ROHWN. Zonneveld is vanaf 1 januari 2017 benoemd als Medisch Bestuurder van de ROHWN. Hij is samen met Hans Brehler, directeur bestuurder, verantwoordelijk voor de zorg rondom de chronische patiƫnten. Dat zijn er ruim 35.000 bij de ROHWN. Zonneveld: "Elf jaar geleden werd de marktwerking in de zorg ingevoerd. Partijen die chronische zorg verlenen, moesten zelf zorgen voor hun financiering. De huisartsen, die lid waren van de Huisartsengroep Duin- en Bollenstreek, hebben in 2007 de handen ineen geslagen om dit gezamenlijk te doen.''

De ROHWN maakt voor de aangesloten huisartsen afspraken met Zorg en Zekerheid over tarieven om de zorg te organiseren en houdt scholingsavonden rondom onderwerpen als diabetes, COPD, astma, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. De komende jaren komt er ook scholing over meer angst- en stemmingsproblematiek, ouderenzorg, oncologie en GGZ-programma's.