Lucas de Waaij, Josh Walker, Nick Bett en Siong Ha'a Helu zijnnieuw bij The Bassets. | Foto: pr.
Lucas de Waaij, Josh Walker, Nick Bett en Siong Ha'a Helu zijnnieuw bij The Bassets. | Foto: pr. Foto: pr.

The Bassets klaar voor de start

Sassenheim n Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim liep de voorbereiding in het begin voor het nieuwe seizoen stroef, maar trainer Phil Leck heeft zijn nu team klaargestoomd voor de eerste competitiewedstrijd op zaterdag 9 september.

Nu alle posities zijn ingevuld met eigen talenten en buitenlandse gastspelers staat er een goed team, dat klaar is om in de hoogste klasse van Nederland iedere tegenstander het moeilijk te maken. Het trainingskamp, vorige week in België, heeft het team gevormd en dat werd duidelijk toen ze in een oefenwedstrijd de nummer 6 van België met 19-35 versloegen.

Nieuwelingen

Op het nieuwe kunstgrasveld in Sassenheim verbaasde The Bassets zaterdag het thuispubliek met een ware rugbyshow. De Haagsche rugbyclub HRC kreeg alle hoeken van het veld te zien. HRC, de nummer 3 van vorig seizoen, kreeg rugbyles. Het Sassenheimse publiek kon zien dat de ploeg uit de Bollenstreek, met de nieuwelingen van RC Haarlem overgekomen Lucas de Waaij en Josh Walker, Nick Bett uit Engeland en Siong Ha'a Helu uit Australië, klaar is om zaterdag naar Den Bosch af te reizen. De aftrap in de wedstrijd tegen The Dukes is om 15.00 uur.