's Morgens was het ringsteken met paarden afgelast, maar 's middags ging het evenement door. | Foto: pr.
's Morgens was het ringsteken met paarden afgelast, maar 's middags ging het evenement door. | Foto: pr. Foto: pr.

'Feest maak je samen'

Voorhout n De najaarsfeesten in Voorhout zijn zaterdag 9 september van start gegaan met de autopuzzelrit. Op zondag 10 september was ringrijden bij RV & PC De Voorruiters. Ook de komende dagen staat er nog genoeg op het programma.

'Feest maak je samen' is het motto van de organiserende Oranje Vereniging Voorhout (OVV). Het programma staat dan ook vol met activiteiten voor alle leeftijden.

Opening kermis

De opening van de kermis is op woensdag 13 september om 14.00 uur. Het is dan tot 18.00 uur euromiddag. De kermis staat nog op het parkeerterrein bij het station tot en met zaterdag om 24.00 uur.

Lampionnenoptocht

Op donderdag 14 september is de lampionnenoptocht: 19.55 uur start vanaf Cluster, 20.00 uur vanaf Oosthoutplein en 20.05 uur vanaf Herenstraat. De lampionnen zijn 's middags om 15.00 uur op te halen bij het Bestuurscentrum (Raadhuisplein 1) en bij Cheers (Herenstraat 106).

Helemaal nieuw tijdens de feestweek zijn het spelcircuit, ijsproeven en spijkerbroekhangen op vrijdag 15 september en alpinopet werpen en sjoelen op de zaterdag 16 september. Het toetjesconcert en moonlight-tobbetjesteken zijn weer terug op de vrijdagavond. Digitaal inschrijven voor de meeste activiteiten kan via www.ovvoorhout.nl.

Caviabak weer op de braderie

Met nog twee maanden voor de prinsverkiezing, ontwaakt Carnavalsvereniging de Bokken uit haar zomerslaap. Ook de Voorhouters kunnen de Bokken weer tegen komen. Op zaterdag 16 september staan ze op de grote braderie, die van 10.00 tot 17.00 uur in de Herenstaat staat.

Zoals elk jaar is de caviabak weer één van de trekpleisters tijdens de najaarsfeesten. Iedereen kan meespelen door voor 50 eurocent een bordje te kopen met een nummer daarop. Als alle elf bordjes verkocht zijn, wordt de cavia in de baan gezet die dan terug naar zijn hokje loopt via een van de elf poortjes. Loopt hij door het poortje met juiste nummer, dan mag diegene een prijs uitzoeken. Daarna worden de bordjes weer ingenomen en opnieuw verkocht.

Met de opbrengst doen de Bokken wat extra's voor ouderen, zieken, minder-validen en kinderen. Ruim 250 fruitmandjes en plantjes worden door de carnavalsvereniging langs gebracht bij de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Solex

De laatste activiteit in de feestweek is de solex- en tandemrace. Om 20.10 uur start de eerste race. Het parcours is uitgezet in de Herenstraat, Pr. Bernhardstraat, Julianalaan, Dinsdagse Wete­ring en Herenstraat. De start en finish zijn bij het podium in de Herenstraat.