The Bassets verloren in Den Bosch. | Foto: pr.
The Bassets verloren in Den Bosch. | Foto: pr. Foto: pr.

Eerste tien minuten doen The Bassets de das om

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets kennen een valse start aan het begin van de competitie. Tegen The Dukes werd ruim verloren.

Aan Bassets zijde waren de verwachtingen torenhoog, want in de voorbereiding hadden de Sassenheimers grote teams aan de kant gezet. Trainer Phil Leck was vanwege familieomstandigheden in het buitenland afwezig.

The Dukes begonnen furieus aan de wedstrijd, terwijl The Bassets nog wakker moesten worden. Binnen 10 minuten stond de ploeg uit Den Bosch al 10-0 voor. The Bassets werden daarna wakker, maar het bleek al te laat. Ze maakte wel steeds aansluiting door onder andere mooie scores van jongeling Lucas de Waaij, maar vervolgens liepen The Dukes ook steeds weer uit. De marge van tien punten werd aan het einde nog groter. Met een einduitslag van 30-15 hebben The Bassets zich een slechte dienst bewezen. Op zaterdag zullen ze bij het eerste fluitsignaal wel direct wakker moeten zijn in de thuiswedstrijd, om 15.00 uur, tegen Oemoemenoe uit Zeeland. Dit team heeft een half dozijn buitenlandse topspelers en komt niet naar Sassenheim om als figurant te acteren.


Instuiftraining VCS

Sassenheim n VCS start dit seizoen de competitie met een extra herenteam en een extra damesteam. Door deze uitbreiding is er weer plek voor nieuwe leden, met name in de vierdeklasseteams. Op donderdag 14 september is er een open training. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Heb je ooit ook weleens gevolleybald en zou je het spelletje wel weer willen oppakken? Lijkt het je best een leuke sport, maar zou je eerst willen uitproberen of het iets voor je is? Op donderdag 14 september om 20.00 uur is een proeftraining. Een trainer leert de basis van het volleybal. Zowel dames als heren zijn welkom. Aanmelden is niet nodig, je kunt je in sportkleding en met binnenschoenen melden in de sporthal van de De Wasbeek (Van Alkemadelaan 12). Bij vragen, neem contact op via tc@volleybalclubsassenheim.nl.