Afbeelding
Foto:

n Waterpret op de Schippertjesdagen

Warmond n Ze zijn wel wat water gewend, die schippers. Toch houden ze het waarschijnlijk liever onder hun boot, dan dat het uit de hemel komt. Maar natuurlijk hindert een buitje hier of daar de gezelligheid niet; de Warmondse Schippertjesdagen konden dit jaar ook op veel belangstelling rekenen.

In de Gemeentehaven is het voor de schippers zoeken naar een plekje. De Schippertjesdagen trekken altijd veel deelnemers, die drie dagen lang vooral op het water te vinden zijn. Ook bezoekers konden meevaren met de Stoomsleper, de salonboot de Heere Schouten én met de Hylke Tromp. Op de andere boten was binnen kijken mogelijk; veel schippers leidden maar al te graag mensen rond.

Naast boten, is ook muziek belangrijk. Zelfs Tina Turner kwam nog even langs om als afsluiter van de Vaar-iété een optreden weg te geven. Op zondag was het de beurt aan de zeemanskoren 't Joppekoor en 't Schippertjeskoor. Met een paar korte onderbrekingen -accordeons kunnen immers niet tegen (hemel)water- warmden zij het publiek op. Het jongere publiek was ondertussen op het water te vinden: in speciale plastic ballen liepen zij even letterlijk over water.