Alleen de schouw staat nog overeind van de villa uit 1834. Van 1870 tot 1887 diende het buitenhuis als pastorie bij de Sint Pancratiuskerk. | Foto: MV
Alleen de schouw staat nog overeind van de villa uit 1834. Van 1870 tot 1887 diende het buitenhuis als pastorie bij de Sint Pancratiuskerk. | Foto: MV Foto:

West-End weg

Sassenheim n Een van de oudste villa's van Sassenheim, Villa West-End aan de Hoofdstraat 165, is vorige week gesloopt.

Het pand, dat sinds 1991 leeg staat, is al jaren in zeer slechte staat. Vanaf 1996 stond Villa West-End op de gemeentelijke monumentenlijst, maar werd daar in 2015 op verzoek van de eigenaar, vanaf gehaald. Begin dit jaar stelden verschillende partijen voor om het monumentenbeleid onder de loep te nemen. Ook de historische verenigingen uit Voorhout, Warmond en Sassenheim delen die mening. Zij vrezen dat door het huidige beleid teveel cultureel gemeentelijke erfgoed verloren gaat. Momenteel is de gemeente bezig met het opstellen van een Erfgoedvisie met daarin een lijst met beeldbepalende objecten. De ontwerp Erfgoedverordening en de ontwerp Erfgoedvisie liggen tot en met 11 oktober ter inzage in het Gemeentekantoor in Sassenheim. Op maandag 18 september is er een inloopavond in het Bestuurscentrum in Voorhout.