De rolschaatsgroep wordt beloond voor een fantastisch optreden en krijg de beker voor de tweede plaats. | Foto: pr.
De rolschaatsgroep wordt beloond voor een fantastisch optreden en krijg de beker voor de tweede plaats. | Foto: pr. Foto: Marieke Voorn

Circusprijs voor Altesa

Warmond n De rolschaatsact van jeugdcircus Atleta heeft de tweede prijs gewonnen bij de eerste editie van Circus Got Talent.

Van de veertien acts die op zaterdag 16 september in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden streden om de titel, kwamen er twee uit Warmond. De jury beloonde de rolschaatsact van Atleta met de zilveren medaille. De jury noemde het optreden 'verfrissend en vernieuwend'.

Circus Got Talent, een competitie voor alle jonge circus- en acrobatiektalenten in heel Nederland, werd voor het eerst georganiseerd door circus Saranti uit Leeuwarden.


Erik van Muiswinkel komt met De Oplossing

Warmond n Cabaretier Erik van Muiswinkel staat op vrijdag 29 september om 20.30 uur met zijn voorstelling 'de Oplossing' in theater Het Trefpunt (Herenweg 80).

Erik van Muiswinkel neemt het publiek mee in cabaret, dat daadwerkelijk cabaret mag heten. Met stevige grappen, rake typeringen en mopperige terzijdes gaat hij los op alles wat deze maatschappij en ook hem in beroering brengt. Erik die in het nieuwe Europa zijn kippenborstje nat kan maken en voortdurend op zoek gaat naar De Oplossing.

Alex Ploeg staat in het voorprogramma. In 2016 won hij de Publieksprijs van Cameretten. Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Sommige herken je direct, andere verhalen getuigen van een prettig gestoord brein.

Kaarten kosten 18,50 euro per stuk en zijn te koop via www.theaterhettrefpunt.nl of bij de VVV in Warmond.


Eerste editie SassemKwizzt

Sassenheim n SassemKwizzt is een gezellige, competitieve én leerzame avond voor alle inwoners van Sassenheim, van jong tot oud.

Het fenomeen is in Brabant al enkele jaren een hit en spreidt zich nu ook uit over de rest van het land. Initiatiefneemster Linda van Soerland, van oorsprong een Brabantse en fanatiek dorpsquizzer maar inmiddels alweer enkele jaren wonend in Sassenheim, legt uit; "met een team dat je zelf samenstelt, bijvoorbeeld met vrienden, collega's, buurtgenoten of leden van een vereniging, kies je een locatie van waaruit het team gaat spelen. Dit kan bij iemand thuis zijn, maar ook in een café, bedrijf of clubhuis. Aan het begin van de avond haal je als team het kwizzboek met de vragen op, en aan het einde van de avond lever je deze – zo goed mogelijk ingevuld – weer in. De kwizz bestaat uit kennisvragen, maar ook uit doe-opdrachten en zelfs een geheime opdracht. Tijdens de kwizz mag je alles opzoeken en iedereen bellen. De kwizz gaat niet alleen over Sassenheim en deelname is ook zeker niet alleen voor Sassenheimers. Je moet alleen de avond zelf wel op één locatie in Sassenheim spelen".

De eerste editie van SassemKwizzt is op vrijdagavond 23 maart 2018. Inschrijven via www.sassemkwizzt.nl. De prijsuitreiking is op 14 april.