Afbeelding
Foto: alles over katwijk

Overvaller (18) opgepakt

Vervolg voorpagina

Sassenheim n De 18-jarige jongen uit Sassenheim die op donderdag 14 september snackbar Mercurius aan de Essenlaan overviel, is een dag later gearresteerd. Hij kwam met een mes de snackbar binnen en bedreigde een medewerkster. De vrouw begon te gillen en joeg de man weg door met een frituurschep in zijn richting te zwaaien. De politie opende vervolgens jacht op de dader, die geen buit had meegenomen. De zoektocht met meerdere eenheden en de inzet van een helikopter leverden uiteindelijk niets op. Dankzij getuigenverklaringen kon de vermoedelijke dader een dag later alsnog aangehouden worden.


Repair Café voor kids

Sassenheim n Tijdens het Repair Café, op zaterdag 23 september van 13.00 tot 16.00 uur in de JoJo aan het Hortusplein, is er ook een workshop voor kinderen. Tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen zij mini-aquariums van karton maken. De workshop is geschikt voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. Deelname kost 5 euro. In verband met beperkte plaatsen is het verzoek om vooraf voor de workshop aan te melden via info@repaircafe-teylingen.nl of via 06 - 51759792.


Musicallessen voor jongeren

Teylingen n Jongerenwerk Welzijnkwartier start op maandag 2 oktober met de musicallessen van de rockmusical Jesus Christ Superstart. De lessen staan onder begeleiding van Sindy Rietvink en Lisanne de Kruijk. Sindy heeft zelf ervaringen opgedaan in de musicals The Wave en de Lion King. Als regisseur heeft ze vorig seizoen de musical Footloose in Ex-Voto begeleid en opgezet.

De musicallessen zijn bedoeld voor jongeren in de leeftijd 13 tot 18 jaar. De eerste les is op maandag 2 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Het project loopt tot medio april (met uitzondering van de kerstvakantie). Deelname kost 25 euro voor de hele cursus en uitvoering, te betalen bij aanvang van de cursus. De uitvoering is voorlopig gepland op zaterdag 21 april 2018. De lessen zijn in jongerencentrum Ex Voto (Jacoba van Beierenweg 118b) Voorhout. Aanmelden kan door het aanmeldformulier op te vragen via johanbraaksma@welzijnskwartier.nl of door te bellen naar 0252-229952 (op wo,do,vr-middag).