Tjeerd Westdijk (l) in duel met Rob Zandbergen. | Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt Foto: Orange Pictures / Kees Kuijt

Ter Leede redt tegen Noordwijk een punt in laatste minuut

Sassenheim n In de blessuretijd klinkt het fluitsignaal van scheidsrechter Fikkert. Supporters van thuisclub veren op; een penalty voor Ter Leede. Jeffrey Bok schiet uiteindelijk het punt voor de Sassenheimers binnen.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat Ter Leede iets zou overhouden aan het duel met koploper Noordwijk. In de eerste Bollenstreekderby van het seizoen kwam de ploeg uit Sassenheim er in de eerste helft niet aan te pas. Noordwijk was aanvankelijk de ploeg met de uitstraling van 'kom maar op'. Het zelfvertrouwen had onder de minimale nederlaag tegen de profs van Fortuna Sittard zeker geen deuk opgelopen. Hoewel de eerste mogelijkheid voor Ter Leede was werden daarna de aanvallende bedoelingen van Kees Zethof heel duidelijk. Toch was er wat fortuin nodig om Tjeerd Westdijk zijn goaltje te laten meepikken. Een afstandsschot werd door keeper Sandor niet goed verwerkt en de spits tekende van dichtbij voor 0-1.

De ploeg van trainer Henk Wisman, die er voor had gekozen zich ver te laten inzakken, leek mentaal aangeslagen. Een zekere loomheid viel over de ploeg. En toen kort voor rust via Martijn Le Congé de 0-2 op het scorebord kwam leek Noordwijk de buit binnen te hebben. Dat James, die weer een goede wedstrijd speelde, verzuimde de 0-3 te maken werd gelaten geaccepteerd. Het zou wel goed komen leek men te denken. Maar dat bleek niet het geval. Na een uur spelen was het de na rust ingebrachte Niels van Veen die keihard raak schoot: 1-2.

Nu leek Noordwijk geschrokken en plots was er wat meer onrust in het spel waar te nemen. En de bijna logische gelijkmaker viel 10 minuten later toen Jeffrey Bok doelman Amezrine het nakijken gaf: 2-2. Rick van Staveren zet Noordwijk opnieuw op voorsprong, 2-3. De voor James in het veld gekomen Manuputty zou in de 92e minuut via een overtreding zorgen voor een penalty. Een buitenkansje waar Ter Leede via Jeffrey Bok dankbaar gebruik van maakte: 3-3.

Foreholte houdt hoofd koel

Voorhout n Naar de openingswedstrijd van deze nieuwe competitie werd reikhalzend uitgekeken. Het was zondag 24 september dan ook druk op de Elsgeest. Sfeer, die in de emotionele en spannende slotfase even uit de hand dreigde te lopen. Foreholte stapte met de winst van het veld af.

Te lang speelden beide ploegen te afwachtend. Foreholte had weliswaar een klein overwicht, Laakkwartier speelde goed georganiseerd en trachtte onmiddellijk uit te breken bij slordig Voorhouts balverlies. Het tempo was traag. De jonge Haagse voetballers speelden gedisciplineerd aan de hand van 'routinier' Giovanni Linnebank.

De aanvoerder was verantwoordelijk voor de voorsprong die Laakkwartier vlak voor rust nam op de verraste Voorhoutse ploeg. In de 42e minuut pakte Lucas Wiering z'n eerste gele kaart. De toegekende vrije trap werd door Linnenbank eerst in de muur geschoten, maar in het vervolg kwam de bal opnieuw voor de voeten van de centrale verdediger. Op zijn diagonale schuiver had Matthijs Guijt geen antwoord (0 -1).

Grote kans

Kansen op een Voorhoutse voorsprong waren er met name geweest voor Rick Brabander. Eerst vond hij na de voorzet van Wiering al inkoppend nog net de vuisten van keeper Veugelers. De grootste kans was echter in de blessuretijd voor Toni Arroyo. Hij schoot van dichtbij over na aangeven van Casper Brabander.

Na rust dreunde de geweldige opdoffer nog wel even na. Foreholte kwam maar niet in de wedstrijd. Na vijf minuten verscheen spits Oktay Colakoglu in moeilijke positie voor Guijt. Zijn inzet verdween over het doel. Trainer IJzendoorn wisselde spits Wouter Nolles voor centrale verdediger Oscar Arroyo. Foreholte leek op weg naar het eerste verlies in de eerste thuiswedstrijd.

Uit de lucht

Zo'n tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel het doelpunt zo maar uit de lucht. Hoewel de Voorhouters er nog wel drie pogingen voor nodig hadden was het uiteindelijk Nolles die de bal binnen tikte (1-1).

In de slotfase die volgde gingen de Voorhouters op zoek naar de overwinning. Pim Spreeuw wist Toni Arroyo te bereiken, zijn kopbal op inzet verdween via de kruising over. In de 89ste minuut kwam uiteindelijk de steekpass van Sten Admiraal op Rick Brabander, die op zijn beurt broer Casper vond. Hij liet keeper Veugelers kansloos (2-1) en bezorgde Foreholte de eerste drie punten van het seizoen.