Siep Eisenga en George Germans (r)  organiseren samen met Ad de Joode het bijzondere concert met vier koren. | Foto: Piet van Kampen
Siep Eisenga en George Germans (r) organiseren samen met Ad de Joode het bijzondere concert met vier koren. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

De 140 zangers zijn klaar voor het najaarsconcert

n Bijzonder optreden van projectkoor in Julianakerk

Sassenheim n Vier gemengde koren tot één groot geheel van 140 zangers en zangeressen samengebracht, verzorgen op zaterdag 7 oktober een uniek concert in de Julianakerk. Het is een bijzonder concert dat twee keer eerder werd gehouden en voor het laatst was dat in 2013 in Scheveningen. Nu kunnen de ware liefhebbers er dichtbij huis in Sassenheim van gaan genieten.

Door Piet van Kampen

Het idee om dit concert in Sassenheim te organiseren ontsproot in het brein van George Germans en Ad de Joode. Germans is dirigent en organist van het kerkkoor 'De Lofstem' in Sassenheim en eveneens heeft hij deze dubbelfunctie bij het kerkkoor 'Samen op weg' uit Abbenes. Collega Ad de Joode vervult beide taken bij het Christelijk Gemengd koor 'Capelle' uit Capelle aan de IJssel en de Christelijk gemengde zangvereniging 'Immanuël' uit Scheveningen. "Het lijkt ons leuk om dit eens te doen," stelde Germans aan De Joode voor. Beide musici waren het snel eens en brachten hun voorstel over aan de diverse koorbesturen. "Zij reageerden enthousiast," vertelt Germans opgetogen en er werd een begin gemaakt met de organisatie.

Afstemming

Natuurlijk ging er een periode van repeteren aan vooraf. "De liederen moeten op elkaar zijn afgestemd. Het wordt een mix van nummers uit het repertoire van de vier koren, maar er worden ook twee liederen gezongen die voor de koren geheel nieuw zijn. Het repertoire bestaat uit geestelijke Hollandse liederen," licht Germans toe. "Bijzonder is ook dat pianiste Oksana Polman gelijktijdig met het orgels speelt en dat geeft een zekere meerwaarde,"weet de dirigent uit ervaring. Zowel Germans als de Joode zullen beurtelings voor het koor staan en achter het orgel plaats nemen.

Siep Eisenga is lid van 'De Lofstem' en medeorganisator van het najaarsconcert. "Er komt veel voor kijken om het te organiseren maar ik heb er veel zin. Het zal zeker een mooie avond worden," blikt hij hoopvol vooruit.

Kaartverkoop

Het najaarsconcert op zaterdag 7 oktober begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De voorverkoop is bij de Wereldwinkel, Kerklaan 1 en Primera, Hoofdstraat 208 en bij de koorleden. Voor meer informatie: www.delofstem.tk.