Afbeelding
Foto:

Poffertjes, polonaise en een bloemetje voor de buren

Teylingen n Met 21 initiatieven kan Burendag op steeds meer enthousiasme in Teylingen rekenen. Op zaterdag 23 en zondag 24 september werden in veel wijken weer speeltuinen schoongemaakt en straten opgeruimd. Zoals in de Marijkestraat in Sassenheim, waar buurvrouwen Sonja en Bianca het initiatief hebben genomen om hun straat op te knappen. Na een ochtend hard werken, is het tijd voor een kopje koffie met poffertjes en zelfgebakken Syrische lekkernijen (foto linksboven). Sonja: "We vinden het belangrijk om een buurtgevoel creƫren. Zo gaan we bij iedere nieuwe bewoner langs met een bosje bloemen. Het zorgt ervoor dat je je meteen welkom voelt."

Discussie in Kloosterwei

Eerder op de ochtend is het in de Kloosterwei in Warmond ook een drukte van belang (foto linksonder). Burendag wordt hier deels ingezet om over het nieuwe ontwerp van de buurttuin de Groene Kloosterwei te praten. De herinrichting van de tuin zorgt al lange tijd voor discussie tussen de omwonenden. Wethouder Kees van Velzen en wijkregisseur Karin Heppener zijn aanwezig om te horen wat de buurt vindt van het nieuwste conceptontwerp - dat is gemaakt in samenspraak met voor- en tegenstanders van de tuin. "Deze dag is een goede gelegenheid om partijen bij elkaar te brengen," zegt Van Velzen. "Al moet iedereen in compromissen denken, want een plan brengt nooit voor iedereen honderd procent tevredenheid met zich mee." Riet Welsink, buurtbewoonster en een van initiatiefneemsters van de Groene Kloosterwei, is hoopvol gestemd. "Ik zou heel graag willen dat we er uit komen en dat we door kunnen gaan." Goed nieuws, want Van Velzen spreekt de hoop uit dat de nieuwe buurttuin dit jaar nog gerealiseerd wordt. Het is meteen de afsluiting van het serieuze gedeelte, want ook daarna staat gezelligheid, met koffie en cake, voorop.

De Knip

Burgemeester Carla Breuer is ondertussen aangekomen in de volgende buurt. Op de hoek van de Dinsdagse Wetering en Schoonoord in Voorhout is ze bij de onthulling van de nieuwe naam van de speelplaats. Na een speech van buurtbewoner John van der Tuin worden de borden onthuld (zie ook artikel onderaan deze pagina). Aan initiatiefneemster Marlies van Werkhoven en Antoinette Breedijk de eer om het naambord van de speelplaats te onthullen (foto rechtsonder).

Zwaan

En waar de ene buurt al jaren Burendag viert, doen anderen voor het eerst mee. De bewoners van de nog te bouwen Koetsiershof, aan de Koetsiersweg in Sassenheim, nemen alvast een voorschot op de komende verhuizing (foto rechtsboven). Ruim 26 nieuwe buren zijn bij de eerste buurtbarbecue. "En als het aan mij ligt, doen we ieder jaar mee," lacht organisator Kim de Wit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding