Ferry Knop tijdens het Kuipzwammen. | Foto: pr.
Ferry Knop tijdens het Kuipzwammen. | Foto: pr. Foto:

Foto's van Ferry Knop: daar staan alle Voorhouters op!

Voorhout n De Historische Kring Voorhout (HKV) organiseert zaterdag 30 september van 10.00 tot 12.30 uur voor alle belangstellenden een Inloop in het Kenniscentrum (Bonekruidstraat t.o. nummer 30).

Bijzonder aanbevolen de nieuwe tentoonstelling: Foto's van Ferry Knop: daar staan alle Voorhouters op! Deze tentoonstelling, door zijn weduwe Jos Knop tijdens Open Monumentdag geopend, geeft een uniek beeld van het jarenlange werk van deze Voorhoutse 'ereburger'. Het is een eerbetoon aan de man die van 1986 tot 2003 voor het Voorhout Weekblad (nu De Teylinger) van Uitgeverij Verhagen het plaatselijk nieuws versloeg en voorzag van foto's zoals alleen hij die kon maken.

Deze unieke tentoonstelling geeft een beeld van het jarenlange werk van Ferry Knop met geselecteerde foto's uit de vele duizenden die hij bij verenigingen, instellingen en particulieren maakte. Maar ook staat er de enige echte KUIP van waaruit Knop vijftien zwammen de zaal in slingerde en waarin heel bekende Voorhouters op de hak werden genomen. Knop won twaalf kuipzwammen. Na zijn overlijden is door carnavalsvereniging De Bokken bij het Kuipzwammmen de publieksprijs ingesteld. De prijs, zijn helm, wordt nog steeds elk jaar uitgereikt.

Inloopochtend

In de Oosthoutzaal liggen tientallen fotoboeken met duizenden foto's uit een ver en recent verleden. Bestuursleden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De volgende inloopbijeenkomst is donderdag 12 oktober van 20.00 tot 22.00 uur. Deze inloop komt in de plaats voor de gebruikelijke op de tweede woensdag van de maand.