Aspecten van de natuur in Het Oude Raadhuis

Warmond n Sybren de Graaff en Jo van de Biggelaar exposeren vanaf deze week in Het Oude Raadhuis (Dorpsstraat 36). De opening van hun tentoonstelling is op zondag 1 oktober om 16.00 uur.

Sybren de Graaff (1934) exposeert met olieverfschilderijen. Centraal in zijn werk staat de beleving van de natuur. Sybren zoekt aansluiting bij die aspecten van de natuur die refereren aan wat in feite al bij voorbaat innerlijk als idee aanwezig is en wat zich ter plaatse tijdens de visuele waarneming losmaakt als een bevrijdende esthetische ervaring.

Jo van den Biggelaar (1934) exposeert met keramische objecten. Decennia lang werkte hij als morfogeneticus aan de universiteit Utrecht. Na zijn emeritaat en na een vierjarige omscholing tot pottenbakker in Gouda, is hij opnieuw morfogeneticus geworden en ervaart hij hoe vormeloze stof zich tot stoffelijke vormen laat manipuleren.

Het Oude Raadhuis is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie is tot en met zondag 29 oktober te zien.


Najaarstentoonstelling in Galerie de Pomp

Warmond n De opening van de najaarstentoonstelling in Galerie De Pomp (Dorpsstraat 38) is op vrijdag 29 september om 19.30 uur en wordt muzikaal ondersteund op piano door Wimke Janssens.

Tijdens deze tentoonstelling zijn keramische bomen van Willeke Dokter te zien. Bomen in de ruimste zin van het woord, geabstraheerde bomen. Haar vormgeving is organisch en grillig, soms massief. Kleurcontracten zijn boeiend, zo ook contrasten tussen mat en glans, ruw en zacht. Een aantal jaar geleden is Ank van Kan van keramiek overgestapt op glas. Ank houdt zich bezig met zogenaamd 'koud glas'. Hierbij begint zij met koud glas, dat dan allerlei bewerkingen ondergaat in de oven. Els van Meurs schildert afwisselend met acryl en met aquareltechnieken. Haar thema bestaat altijd uit de tegenstelling "kracht en kwetsbaarheid" en zij geeft dat vorm in projectmatige aanpak, zoals impressies van de Himalaya en Tibet, schelpen, bomen en rotsen. Els van Asten is een schilder met een grafische achtergrond. Waar zij in voorbije jaren meestal figuratief werkte, legt zij zich tegenwoordig toe op het schilderen van meerluiken op een manier die naar abstract neigt.

Galerie De Pomp is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie is tot en met woensdag 1 november te bezoeken.