Rossini concert

Sassenheim n Christelijke Oratoriumvereniging Com nu met Sangh brengt op vrijdag 29 september om 20.00 uur de Petite messe solennelle van G.A. Rossini ten gehore in de Julianakerk (Julianalaan 6). De solisten zijn Elma van den Dool (sopraan), Helena van Heel (alt), Sebastian Brouwer (tenor) en Bert van de Wetering (bas). De instrumentale begeleiding is door Oksana Kryuchkova (piano) en Arjen Leistra (harmonium). Het concert staat onder leiding van Wim Hazeu. De toegang bedraagt 20 euro. Kaartverkoop bij Primera (Hoofdstraat 208a) en aan de zaal. Het concert duurt tot 22.00 uur.


Wandeling Huys te Warmont

Warmond n Gidsen van IVN Leiden geven op zondag 1 oktober om 14.00 uur een excursie in het landgoedbos van Huys te Warmont. De herfst is al volop zichtbaar in het bos, te zien aan de vele paddenstoelen die alweer te bewonderen zijn. Ook beginnen de eerste bladeren al van kleur te verschieten. De start van de wandeling is bij de ingang van het landgoed (Herenweg 139). Meer op: www.ivn.nl/leiden.


IVN wandeling Overbosch

Voorhout n Twee gidsen vertellen op zondag 1 oktober tijdens een IVN wandeling over de geschiedenis en de natuur van het Overbosch. Na veel regen in de eerste weken van september zijn er verschillende soorten paddenstoelen te vinden. De kastanje- en eikenbomen laten al volop hun vruchten vallen. Ook zijn er mooie doorkijkjes naar de Elsgeesterpolder. De wandeling begint om 14.00 uur. De start is bij de ingang van het Overbosch (Rijnsburgerweg, tegenover de dokterspost).


Dierendag in NOCK

Warmond n Ook het Natuur Ontdekkings Centrum Koudenhoorn viert Dierendag. Op woensdag 4 oktober worden tussen 14.00 en 17.00 uur de leukste dierenverhalen voorgelezen. De toegang is gratis.


Meijer is 'Hier'

Sassenheim n Met haar derde theatertour 'Hier' staat zangeres Leonie Meijer op zaterdag 7 oktober in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Meijer neemt het publiek mee op een muzikale blues- en countryreis door de Verenigde Staten. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn onder andere te koop via www.hetonderdak.nl.


'Held' verplaatst

Sassenheim n De voorstelling 'Held' van Marcel de Groot in Theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) is verplaatst van zaterdag 30 september naar vrijdag 23 februari 2018.