De kinderen uit de Marijkestraat onthullen de pluktuin, samen met burgemeester Breuer en mevrouw Smit (92). | Foto: MV
De kinderen uit de Marijkestraat onthullen de pluktuin, samen met burgemeester Breuer en mevrouw Smit (92). | Foto: MV Foto:

Koffie en kennismakingen op Burendag

Teylingen/Sassenheim n Ieder huis heeft hetzelfde soort nummerbordje hangen, er zijn vlaggenstokhouders gemonteerd en aan de regenpijpen hangen vrolijke bloempotten. Al het onkruid langs de randen van de stoepen is verwijderd. Na afloop zitten de bewoners van de Marijkestraat in Sassenheim op deze Burendag aan een verdiende kop koffie. Iedereen geniet van de poffertjes en zelfgebakken Syrische lekkernijen. De kinderen spelen op het luchtkussen en hebben nog net tijd om samen met burgemeester Carla Breuer hun pluktuin met appel- en perenboompjes te openen. Die ook 's morgens aangelegd. Samen met de burgemeester en met mevrouw Smit gaan de buurtkinderen op de foto. De 92-jarige dame (ze is volgende maand jarig) is nog de enige bewoonster van het eerste uur, halverwege de vorige eeuw.

Contact

"Het doel van deze Burendag is om elkaar te leren kennen," vertelt Sonja van Zijl, een van de initiatiefneemsters. "We hebben de laatste jaren best wat nieuwe buurtbewoners erbij gekregen. Door als buurt contact te zoeken, leren ook zij snel hun weg in Sassenheim kennen."

Mevrouw Smit zit ondertussen op haar stoel en kijkt om zich heen. "Er gaan mensen weg en er komen weer nieuwe mensen bij. Ik vind het leuk om iedereen vandaag te zien," zegt ze zichtbaar genietend.

Lees meer over de Burendag in Teylingen op pagina 9. En kijk op www.deteylinger.nl voor extra foto's.