Laatste Lopen tegen Kanker

Warmond n Zeven jaar lang stond de tweede zondag van oktober in het teken van wandelen en hardlopen voor het goede doel. Op zondag 8 oktober klinkt voorlopig voor de laatste keer het startschot van Lopen tegen Kanker.

De start is aan de Bisschopslaan in Warmond, de starttijden zijn (onder voorbehoud): 9.30 uur: Gezinsloop (2 km), 10.00 uur: Wandeling (10 km), 11.00 uur: 5 km hardlopen (vanaf 12 jaar), 11.15 uur: 10 km hardlopen (vanaf 15 jaar). De prijsuitreiking en een kort "Stilstaan bij voor wie en waarom we dit doen" start om 12.30 uur. Inschrijven via www.lopentegenkanker.nl en op de dag zelf, vijftien minuten voor de starttijd van de desbetreffende loop.


Gulle gevers in Teylingen

Sassenheim/Voorhout n De 110 collectanten hebben tijdens de jaarlijkse collecte voor KWF Kankerbestrijding in Voorhout 9.035 euro opgehaald. De collecte van de Nierstichting in Sassenheim heeft 4.910 euro opgebracht. Beide goede doelen willen alle gulle gevers bedanken voor hun bijdrages.


Derbydag

Voorhout n De clash tussen Voorhout en Sassenheim, dat is de voetbalderby tussen Foreholte en Teylingen. Op zondag 8 oktober trappen de ploegen om 14.00 uur af op sportpark De Elsgeest in Voorhout. Voorafgaand spelen de meisjesteams van Foreholte en het eerste gemixte team Teylingen/Ter Leede om 12.00 uur een wedstrijd tegen elkaar.

Vooraf is er voor alle bezoekers gratis koffie met cake. Na afloop is er, ongeacht de uitslag, een muzikaal feest in de kantine van Foreholte.