VCS-middenaanvaller Jessica Sietsema slaat bal langs blokkering van Dosko. | Foto: pr. Foto: pr.

Volleybalseizoen ook van start

Sassenheim n De volleybalcompetitie is na een zomerstop van vier maanden gestart. De eerste teams van Volleybalclub Sassenheim speelden na een reeks oefenwedstrijden eind september hun eerste wedstrijden in de promotieklasse. Beide teams verloren hun eerste wedstrijd, maar herstelden zich in het tweede duel.

Het team van VCS dames 1 is dit seizoen op een aantal punten gewijzigd. Tijdens de eerste wedstrijd van de dames leek het allemaal nog even wennen. Er werd voorzichtig gespeeld en de normaal zo hoge servicedruk was niet aanwezig. Tegenstander Velo maakte daar dankbaar gebruik van en won met 4-0. Een week later werd de thuiswedstrijd tegen Dosko wel gewonnen met 3-2.

Vijfsetter voor heren

Het eerste herenteam van VCS zag afgelopen seizoen twee spelers vertrekken. Tegen Inter Rijswijk speelde VCS heren 1 de openingswedstrijd in de Wasbeek. De mannen konden de eerste twee sets lang meekomen, maar lieten het in de eindfase telkens liggen. VCS verloor met 3-2 de wedstrijd. Vrijdag 29 september was wedstrijd nummer twee, in Delft tegen het uit de eerste klasse gepromoveerde Delta. De eerste twee sets bood Delta nog wel verzet, maar daarna was VCS duidelijk de meerdere: een 4-0 overwinning was het resultaat.

Komende week spelen beide VCS-teams hun derde wedstrijd. Heren 1 speelt donderdag thuis tegen Thor, dat dit seizoen nog zonder setverlies is. Op zaterdag bezoekt dames 1 Nieuwkoop, voor een duel tegen Waterlanders. Lees meer op www.deteylinger.nl.

Forwodians verliezen openingswedstrijd

Voorhout n Forwodians kent geen goede start van het nieuwe seizoen. De basketbaldames uit Voorhout verloren van DAS.

Nadat vorig jaar het eerste damesteam van Forwodians, dat tegenwoordig Fordians Bucks heet, tweede werd in hun poule, is er in het team veel veranderd. Coach Tim van Zelst is opgevolgd door Peter Lapidaire. DAS begon de wedstrijd met een felle verdediging, maar Forwodians had snel in de gaten hoe hier mee om te gaan. Het eerste kwart eindigde gelijk: 15-15. In het tweede kwart vergat Forwodians de rebound goed te verzorgen en door slordige passes kon DAS uitlopen naar 33-25. Na rust pakte Forwodians de zaken weer energiek op en sloop dichterbij. Met een stand van 44-39 aan het begin van het vierde kwart leek er daarom nog van alles mogelijk. Door te veel rebounds weg te geven en ook enkele keren balverlies, kon DAS in het tweede deel van dit kwart een groter gat slaan. De wedstrijd eindigde in 68-50. Coach Lapidaire is, ondanks het verlies, tevreden: "Er zat veel meer in de wedstrijd dan vorige week en als we hier een opgaande lijn van maken dan wordt dit een interessant seizoen waarin we veel jeugd kunnen inpassen".