De Helleveeg in 't Onderdak

Sassenheim n Familiegeheimen komen aan het licht in 'De Helleveeg'. De film is op donderdag 5 oktober om 20.15 uur te zien in theater 't Onderdak (J.P. Gouveneurlaan 40a).

'De Helleveeg', gebaseerd op de succesvolle, gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden, vertelt het verhaal van Albert Egberts (Benja Bruijning) en zijn tante Tiny (Hannah Hoekstra). Tiny lijdt behalve aan smetvrees ook aan een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny, schertsend Tientje Poets genoemd, even afschrikwekkend als intrigerend. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen. De toegang bedraagt 5 euro, kaarten aan de deur te koop. Meer op www.hetonderdak.nl.


Kindertheater Tommie & Poes

Warmond n In de herfstvakantie komt theater-groep De Toren van Geluid met Tommie & Tom Poes naar Theater Het Trefpunt.

Tommie logeert bij zijn opa. Samen houden ze van tekenen, overal liggen dan ook stiften en papier. En in de boekenkist zit iemand met dezelfde naam en wel ene Tom Poes. Daar wil Tommie meer over te weten komen. In deze interactieve muziek-theatervoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar vormen de tekeningen van Marten Toonder de basis voor een spannend verhaal. Dit alles is gebaseerd op de strip Het geheim der blauwe aarde uit 1941.

De voorstelling is op woensdag 18 oktober en begint om 15.00 uur. Vanaf 13.30 uur kunnen kinderen zich laten schminken en staat de limonade klaar. Een kaartje voor deze all-in middag kost 8,50 euro. Kaarten kopen kan via www.theaterhettrefpunt.nl, op de middag zelf aan de zaal of bij de VVV aan de Gemeentehaven 3 in Warmond.


AMV lessen                 bij St. Cecilia

Voorhout n Nieuwe blokfluiten, nieuwe leerlingen en een nieuwe docent. De Algemene Muzikale Vorming lessen van muziekvereniging St. Cecilia zijn weer begonnen. Dertien leerlingen zullen dit jaar onder leiding van Leroy van der Poel kennis maken met muziek.

Algemene Muzikale Vorming is een methode om kinderen van 7 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. AMV geeft kinderen een brede muzikale basis. Kinderen leren noten lezen, maken kennis met ritmes en leren verschillende instrumenten herkennen. Ook wordt de mogelijkheid geboden verschillende instrumenten uit te proberen.

De AMV-groepen bestaan uit zes tot maximaal acht leerlingen per groep en staan aankomend jaar onder leiding van Leroy van der Poel. Hij is vorig jaar afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en dirigeert al langer meerdere orkesten in de Bollenstreek.