Niels Langeveld eindigt in zijn eerste seizoen in de TCR Germany op de vijfde plaats. | Foto: pr.
Niels Langeveld eindigt in zijn eerste seizoen in de TCR Germany op de vijfde plaats. | Foto: pr. Foto: pr.

Langeveld sluit debuut af met podiumplek

Sassenheim n Niels Langeveld heeft zijn eerste seizoen in de TCR Germany afgesloten met een zwaarbevochten podiumplek. Op de Hockenheimring passeerde de coureur in de eerste race de finish als zesde. Een dag later lag Langeveld de gehele race onder zware druk, maar wist hij de Audi toch als derde binnen te brengen.

Bij de start van de eerste race op zaterdag behield Langeveld zijn achtste positie, maar de beginfase verliep erg rommelig en de Racing One-coureur moest oppassen in al het geweld niet geraakt te worden. Dat lukte en toen de twee rijders voor hem een hevig gevecht leverden, kon de Sassenehimer profiteren. Hij won twee plekken en had zicht op de rijder voor hem. Dertien minuten voor het einde van de eerste race veroorzaakte een heftige crash van een concurrente echter voor een langdurige safetycarperiode. De race werd vroegtijdig beƫindigd achter de safetycar, zodat Langeveld zich tevreden moest stellen met een zesde plaats. Op zondagmiddag was Langeveld erop gebrand om zijn debuutseizoen in TCR Germany goed te eindigen. Bij de start wist hij zijn derde plek vast te houden en hij kon het tempo van de rijders voor hem goed volgen. In de vierde ronde passeerde hij zelfs klassementsleider Josh Files. Langeveld kon de tweede plek niet vasthouden en in de loop van de race moest de Sassenheimer zelfs alle zeilen bijzetten. Hij verdedigde zijn bronzen podiumplek met succes. Het eerste seizoen in TCR Germany eindigt voor Langeveld met de vijfde plaats in het overall-klassement. De Brit John Files mag zich kampioen noemen.


Voor de Nederlandse coureur staat de komende tijd in het teken van plannen maken voor seizoen 2018. "Een tweede seizoen in TCR Germany is zeker een serieuze mogelijkheid. Want ik heb genoten van dit sterke kampioenschap en zou volgend jaar graag voor de titel gaan!"