Gerard Dielessen (m) gaat in op een vragen uit de zaal en van wethouder Bas Brekelmans (l) en voorzitter Erik de Muinck (r). Foto: pr.
Gerard Dielessen (m) gaat in op een vragen uit de zaal en van wethouder Bas Brekelmans (l) en voorzitter Erik de Muinck (r). Foto: pr. Foto:

Directeur NOC*NSF opent nieuw seizoen Sportcafé

Voorhout n Wat is het belang van sport en de verenigingen voor onze gemeente? Gerard Dielessen, algemeen directeur van sportkoepel NOC*NSF, opende op maandag 2 oktober het eerste nieuwe Sportcafé Teylingen, in de kantine van voetbalvereniging van Foreholte.

Op uitnodiging van de organiserende stichting Sportpromotie Teylingen, luisterden ruim vijftig bestuurders van verenigingen, politici en ondernemers naar de visie van Dielessen op sport en wat het kan betekenen op zowel nationaal als lokaal niveau. De bestuurder roemt de bijzondere sportinfrastructuur van Nederland, waarbij verenigingen de basis zijn voor de topsport. Een goed voorbeeld bij gastheer Foreholte is natuurlijk Edwin van der Sar, die daar ooit zijn carrière begon en doorstroomde naar de absolute top. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen, roept Dielessen verenigingen en gemeenten op om samen te kijken naar vernieuwing en verbinding. Een boodschap waar na afloop nog lange tijd over werd nagepraat.

Het eerstvolgende Sportcafé is op woensdag 22 november bij Tennisvereniging Overbos in Warmond. Meer op www.sportcafeteylingen.nl.