Yvetta Paris in Frans Café

Warmond n Zangeres Yvetta Paris treedt donderdag 12 oktober om 20.30 uur op in het Frans Café (Dorpsstraat 90). Het gaat om een initiatief van de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Yvetta Paris zong vorig jaar chansons van Edith Piaf en dit keer vertolkt ze liederen van verschillende andere Franse chansonniers. Desgewenst kunnen de bezoekers meezingen. De teksten liggen klaar. De toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon.


Collectanten NSGK gezocht

Sassenheim n Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) houdt van 13 tot en met 18 november de landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan dan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. De stichting zoekt nog zeker tien helpende handen in Sassenheim. Voor aanmelding of informatie, neem contact op met S.J.Eisenga via 0252215540 of mail naar nsgk.siep@gmail.com.


Najaarsconcert met vier koren

Sassenheim n Vier koren treden op zaterdag 7 oktober gezamenlijk op tijdens een najaarsconcert in de Julianakerk (Julianalaan 6). De in totaal 150 koorzangers zijn afkomstig van het Chr. gem. koor Capelle, Chr. gem. zangver. Immanuel uit Scheveningen, kerkkoor Samen op weg uit Abbenes en kerkkoor De Lofstem uit Sassenheim. Dirigenten zijn de George Germans en met Ad de Joode. Zij begeleiden afwisselend het koor. Oskana Polman begeleidt op de piano. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open om 19.30 uur. De entree bedraagt 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera, de Wereldwinkel en bij de koorleden. Ook aan de deur zijn kaarten te koop. Meer op delofstem.tk.


Win een VR bril

warmond n Het is bijna zover: ter gelegenheid van de Nationale Archeologiedagen start op zaterdag 14 oktober de tentoonstelling 'Warmond onder de grond'. De tentoonstelling opent om 11 uur bij Grand-café De Oude School (Dorpsstraat 40 in Warmond). Daarbij worden de resultaten van opgravingen naar verdwenen kastelen, kloosters en zelfs prehistorische resten gepresenteerd. Op zondag 15 oktober om 14 uur vindt op dezelfde locatie een workshop plaats over de oude scherven, die vaak in de grond worden gevonden. Hoe herken je een stuk van een Romeinse pot, of van een middeleeuwse kruik? Aanmelding op educatie@erfgoedleiden.nl is wel verplicht (kinderen vanaf 12 jaar onder begeleiding van ouders). Tijdens de gehele duur van de Archeologiedagen maken bezoekers landelijk kans op een VR-bril (virtual realitybril). De tentoonstelling loopt op beide dagen van 11 tot 17 uur.