Orgelconcert door Jan Verschuren

warmond n Organist Jan Verschuren (1962) geeft zaterdag 28 oktober een concert op het Lohman-orgel in de Protestantse Kerk van Warmond.

Jan Verschuren heeft al een lange carrière achter de rug, en is nu Universiteitsorganist aan de Universiteit van Leiden en organist van de Technische Universiteit Eindhoven.

In de eerste hoedanigheid bespeelde hij in 2005 het Van Hagerbeerorgel van de Leidse Pieterskerk tijdens de uitreiking van het eredoctoraat aan Koningin Beatrix.
In april 2002 is Jan Verschuren onderscheiden door de Société Académique des Arts-Sciences-Lettres de Paris als waardering voor het uitdragen van de Franse orgelmuziek.

Jan Verschuren speelt orgelwerken van Andrew Carter, Felix Mendelsohn-Bartholdy, Theodore Dubois, Vincenzo Beltini en Charles Marie Widor. De kerk bevindt zich aan de Herenweg 82 en het concert begint om 20.00 uur (deuren open om 19.30 uur).

Entree: 7,50 euro.

Kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen.


EB Bluesband in café de 2 Wezen

sassenheim n De EB Bluesband speelt zondag 22 oktober in de Twee Wezen.

De band is een powertrio geformeerd rond gitarist/zanger Eelco Bisschop.

De stijl laat zich omschreven als een rauwe mix van blues en rock. Nummers van Muddy waters, Freddie King, Gary Moore, ZZ Top en Jimi Hendrix passeren de revue.

Het optreden aan de Oude Haven 2 begint om 16.30 de toegang is gratis.


Infoavond over reis naar Israël

Regio n n Israël, het land van de Bijbel, staat bij velen stilletjes wel op het verlanglijstje. Bethlehem, het Meer van Galilea, Nazareth en Jeruzalem spreken tot ieders verbeelding.

Verhalen uit het oude Palestina komen hier tot leven. En gaan tegelijkertijd hand in hand met het Israël van nu.

Jos Westgeest, gecertificeerd reisleider, organiseert voor de Parochie Sint-Maarten van 6 tot en met 14 maart 2018 een 9-daagse reis naar Israël.

In een prachtige tijd, waarin het voorjaar ontluikt en ook de voorbereiding op Pasen op vele wijzen tastbaar is.

Het is geen bedevaartreis, maar eerder een culturele reis met religieuze aspecten.

Ook als interessant voor hen die geen directe binding hebben met de parochie.

De informatieavond is vrijblijvend en wordt gehouden op donderdag 26 oktober in De Beweegschool aan de Heilige Geestweg 26 in Noordwijk en begint om 20.00 uur.

Aanmelden kan bij Jos Westgeest via 06-53622051 of mail naar info@beleeftsamen.nl.